ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Ψωμί με λιαστή ντομάτα και φέτα

ψωμί-με-φέτα_.jpg

Μια υπέροχη μεσογειακή συνταγή είναι το νόστιμο και μυρωδάτο ψωμί με λιαστή ντομάτα και φέτα, μπορούμε να το απολαύσουμε ως συνοδευτικό στα φαγητά μας αλλά και μόνο του όλες τις ώρες της ημέρας!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 300γρ. αλεύρι για ψωμί
    • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 20γρ. μαγιά νωπή
    • Μια πρέζα ζάχαρη
    • 10γρ. αλάτι
    • 250γρ. νερό φίλτρου BRITA STYLE
    • 80γρ. λιαστές ντομάτες
    • 150γρ. φέτα
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή μας στραγγίζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί, τις λιαστές ντομάτες και τη φέτα.
    2. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το νερό φίλτρου, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε, για να διαλυθούν πολύ καλά.
    3. Προσθέτουμε, ακόμη, τα άλευρα με το αλάτι και ζυμώνουμε χρησιμοποιώντας το γάντζο του μίξερ σε μέτρια ταχύτητα.
    4. Όταν η ζύμη μας ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και μαζευτεί σαν μπάλα γύρω από το γάντζο του μίξερ, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και συνεχίζουμε σε χαμηλή ταχύτητα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφομοιωθούν στη ζύμη. Όλα τα εργαλεία ζαχαροπλαστικής Casamania θα τα βρείτε εδώ.
    5. Πλάθουμε ένα μακρόστενο καρβέλι και το τοποθετούμεσε μια ορθογώνια φόρμα, σιλικόνης 24εκ. την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρά με ένα πινέλο.
    6. Αφήνουμε την ζύμη μας, σκεπασμένη, σε ένα ζεστό σημείο για 45΄περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
    7. Αλείφουμε το ψωμί μας με ελαιόλαδο.
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 35΄περίπου.
    9. Περίμενουμε να κρυώσει το ψωμί μας για να το κόψουμε και να το σερβίρουμε. Όλα τα σκεύη σερβιρίσματος HFA home fashion θα τα βρείτε εδώ.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές