ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψωμί με λιαστή ντομάτα και φέτα

ψωμί-με-φέτα_.jpg

Μια υπέροχη μεσογειακή συνταγή είναι το νόστιμο και μυρωδάτο ψωμί με λιαστή ντομάτα και φέτα, μπορούμε να το απολαύσουμε ως συνοδευτικό στα φαγητά μας αλλά και μόνο του όλες τις ώρες της ημέρας!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 300γρ. αλεύρι σκληρό
    • 200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 20γρ. μαγιά νωπή
    • Μια πρέζα ζάχαρη
    • 10γρ. αλάτι
    • 250γρ. νερό φίλτρου BRITA STYLE
    • 80γρ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες σε λάδι (στραγγισμένες)
    • 150γρ. φέτα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Πριν ξεκινήσουμε τη συνταγή μας στραγγίζουμε τις λιαστές ντομάτες και τη φέτα, σε ένα απορροφητικό χαρτί, για μισή ώρα περίπου.
    2. Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το νερό φίλτρου, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός για να διαλυθούν πολύ καλά. 1.Στη συνέχεια προσθέτουμε, το σκλήρο αλεύρι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι. Ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα για 6΄ περίπου.
    3. Όταν η ζύμη μας ξεκολλήσει από τα τοιχώματα και μαζευτεί σαν μπάλα γύρω από το γάντζο του μίξερ, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, τη φέτα και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα, για 2-3 λεπτά, μέχρι να αφομοιωθούν στη ζύμη όλα τα ύλικά.
    4. Πλάθουμε ένα μακρόστενο καρβέλι και το τοποθετούμεσε σε μια ορθογώνια φόρμα, σιλικόνης 24εκ. την οποία έχουμε λαδώσει ελαφρά με ένα πινέλο.
    5. Αφήνουμε την ζύμη μας, σκεπασμένη, σε ένα ζεστό σημείο για 45΄περίπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
    6. Αλείφουμε το ψωμί μας με λίγο ελαιόλαδο.
    7. Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 35΄περίπου.
    8. Αφήνουμε το ψωμί μας να κρυώσει πριν το κόψουμε και να το σερβίρουμε.
    9. Όλα τα σκεύη σερβιρίσματος HFA home fashion θα τα βρείτε εδώ.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές