ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Vegan brownies
Πρόκειται για ένα σοκολατένιο μαλακό brownie που γίνεται μέσα σε 10 λεπτά χωρίς αβγά και ζωικό βούτυρο αλλά με όλη τη νοστιμιά και το άρωμα του κλασσικού brownie.
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 230 γάλα καρύδας
- Βανίλια
- 200γρ.σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ ψιλοκομμένη
- 1 κ.γλυκού κακάο
- 40γρ. λάδι καρύδας ή ηλιέλαιο.
- 160γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- 180γρ. καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Είναι ένα γρήγορο και πεντανόστιμο γλυκό με λίγες θερμίδες.
- Πρώτα από όλα ενώνουμε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά μας: το αλεύρι, το κακάο και την βανίλια.
- Συνεχίζουμε, λιώνοντας σε χαμηλή θερμοκρασία το γάλα καρύδας, την καστανή ζάχαρη και την ψιλοκομμένη σοκολάτα, με προσοχή ώστε να μη μας καεί.
- Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα με την σοκολάτα μέσα στο μείγμα με τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, ώσπου να ενσωματωθούν.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20x20εκ. το οποίο έχουμε πριν καλύψει με λαδόκολλα και ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170˚C για 25΄περίπου.
- Περιμένουμε να κρυώσει, κόβουμε σε εννέα τετράγωνα brownies και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές