ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με αλεύρι ολικής άλεσης.

τάρτα σοκολάτας χωρίς ζάχαρη με ζύμη ολικής .jpg

Αν λατρεύεις τα γλυκά αλλά αποφεύγεις την ζάχαρη και τις περιττές θερμίδες, αυτή η τάρτα είναι η απόλυτη συνταγή για σένα. Πλούσια σοκολατένια γέμιση, τραγανή ζυμη με αλεύρι ολικής άλεσης και φυστικοβούτυρο.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη τάρτας με αλεύρι ολικής

    • 150γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
    • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 110γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
    • βανίλια
    • 1 αβγό
    • 50γρ. γάλα αμυγδάλου

    Γκανάς σοκολάτας

    • 320γρ. ΙΟΝ dark με στέβια
    • 220γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
    • 100γρ. απαλό φυστικοβούτυρο
    • 50γρ. επιπλέον φυστικοβούτυρο για την διακόσμηση
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ενώνουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι ολικής με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το baking.
    2. Ρίχνουμε μέσα στο μίξερ όλα τα υλικά για την ζύμη της τάρτας και τα ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό.
    3. Όπως είναι η ζύμη κατευθείαν από το μίξερ, την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε με ένα χοντρό πλάστη.
    4. Το φύλλο της τάρτας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 5 χιλιοστά. Στρώνουμε την ζύμη μας σε μια ταρτιέρα 25εκ. διάμετρο και τρυπάμε την βάση της τάρτας με ένα πιρούνι.
    5. Αφήνουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για 15΄να και παράλληλα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C .
    6. Κόβουμε με ένα μαχαίρι τα περισσεύματα της ζύμης, απλώνουμε μια λαδόκολλα σε όλη την εσωτερική επιφάνεια της τάρτα και την γεμίζουμε με ρύζι.
    7. Ψήνουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 20΄ . Αφαιρούμε το ρύζι και την λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15΄περίπου.
    8. Αφήνουμε την τάρτα μας να κρυώσει και παράλληλα ετοιμάζουμε την γκανάς σοκολάτας.
    9. Ψιλοκόβουμε την ΙΟΝ dark με στέβια και την ενώνουμε με τα 100γρ. φυστικοβούτυρο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.
    10. Ζεσταίνουμε την φυτική κρέμα γάλακτος την προσθέτουμε μέσα στο μπολ με την σοκολάτα και τα ομογενοποιούμε με ένα σύρμα χειρός.
    11. Γεμίζουμε την βάση της τάρτας με την γκανάς σοκολάτας και συνεχίζουμε με την διακόσμηση του γλυκού μας, όσο ακόμα η γκανάς είναι ρευστή.
    12. Βάζουμε 50γρ. φυστικοβούτυρο μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με λεπτή μύτη και δημιουργούμε κύκλους στην επιφάνια της τάρτας. Αν δεν έχουμε σακούλα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιούμε ένα κουταλάκι του γλυκού. Στη συνέχεια χαράζουμε με μια οδοντογλυφίδα γραμμές, ξεκινόντας από τον εξωτερικό κύκλο προς το κέντρο.
    13. Αν δεν αντέχετε να περιμένετε 40΄ περίπου για να την κόψετε, μπορείτε να την βάλετε για 15΄στο ψυγείο, να σφίξει η σοκολάτα και να την σερβίρετε.
    14. Είναι ένα εύκολο γλυκό που φυλάσσετε εκτός ψυγείου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές