ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Shortbread με τσάι matcha

shortbread mary.jpg

Μια συνταγή εύκολη στην εκτέλεσή της με εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα είναι τα shortbread με matcha. Το διακριτικά γλυκό άρωμα από τη σκόνη matcha green tea, η φινετσάτη γεύση της και οι πλούσιες αντιοξειδωτικές της ιδιότητες κάνουν αυτά τα "μπισκοτάκια" την ιδανική συντροφιά για τα πρωινά και απογευματινά μας ροφήματα!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 280γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 340γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 130γρ άχνη ζάχαρη
    • 15γρ matcha green tea
    • Βανίλια
    • 50γρ ρυζάλευρο
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο με την άχνη.
    2. Δεν θέλουμε να αφρατέψει το βούτυρο. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
    3. H ζύμη μας είναι αρκετά μαλακή και κολλάει στα χέρια, για αυτό την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
    4. Τοποθετούμε τη ζύμη μας ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1εκ.
    5. Κόβουμε ορθογώνια μπισκότα 3x7εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα κομμάτια της ζύμης που περισσεύουν, τα μαζεύουμε και ξανά ανοίγουμε φύλλο από τη αρχή.
    6. Η συνταγή που σας δίνω βγάζει περίπου 30 μπισκότα.
    7. Τρυπάμε την επιφάνεια του μπισκότου μας ελαφρά, με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε στους 140°C σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για 40΄ περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές