ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Shortbread με τσάι matcha

shortbread mary.jpg

Μια συνταγή εύκολη στην εκτέλεσή της με εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα είναι τα shortbread με matcha. Το διακριτικά γλυκό άρωμα από τη σκόνη matcha green tea, η φινετσάτη γεύση της και οι πλούσιες αντιοξειδωτικές της ιδιότητες κάνουν αυτά τα "μπισκοτάκια" την ιδανική συντροφιά για τα πρωινά και απογευματινά μας ροφήματα!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 140γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 170γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 70γρ άχνη ζάχαρη
    • 1κ.γλυκού matcha green tea
    • Βανίλια
    • 30γρ αλεύρι ρυζιού
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό, το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη.
    2. Δεν θέλουμε να αφρατέψει το βούτυρο. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα του βουτύρου, χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
    3. H ζύμη του shortbread είναι αρκετά μαλακή και κολλάει στα χέρια. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να κρύώσει το βούτυρο.
    4. Τοποθετούμε το ζυμάρι μας ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και το ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 1εκ.
    5. Κόβουμε με ένα μαχαίρι, ορθογώνια μπισκότα 3x7εκ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα κομμάτια της ζύμης που περισσεύουν, τα μαζεύουμε και ξανά ανοίγουμε φύλλο από τη αρχή.
    6. Η συνταγή που σας δίνω βγάζει περίπου 16 μπισκότα.
    7. Τρυπάμε την επιφάνεια του μπισκότου μας ελαφρά, με ένα πιρούνι και τα ψήνουμε στους 140°C σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για 40΄ περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές