ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μπισκότα βουτύρου με λευκή σοκολάτα
Τα πιο αγαπημένα, κλασικά βουτήματα της παιδικής μας ηλικίας, βουτηγμένα σε λευκή σοκολάτα.
- Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 240γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 170γρ άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 2 αβγά
- 400γρ αλεύρι
- Βανίλια
- 150γρ λευκή σοκολάτα
- 100γρ πολύχρωμη τρούφα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρατέψει πολύ καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Σταματάμε το μίξερ ρίχνουμε ,το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Αδειάζουμε το ζυμάρι μας σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ.
- Σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητική σιλικόνη ψησίματος, δημιουργούμε στρογγυλά μπισκότα με απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν κατα τη διάρκια του ψησίματος.
- Τοποθετούμε το ταψί με τα μπισκότα για 20΄στο ψυγείο να σταθούν και να μη χαλάσει το σχήμα τους στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C στον αέρα για 17΄περίπου.
- Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν καλά.
- Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την λευκή σοκολάτα.
- Βυθίζουμε τα μπισκότα στη λευκή σοκολάτα μέχρι τη μέση και τα ακουμπάμε σε μια αντικολλητική επιφάνεια CasaMania αμέσως μετά πασπαλίζουμε με πολύχρωμη τρούφα.
- Περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η λευκή σοκολάτα και απολαμβάνουμε με τον καφέ μας.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές