ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Red velvet pancakes
Aφράτα, και κατακόκκινα red velvet pancakes με γλάσο λεύκης σοκολάτας . Είναι το τέλειο κυριακάτικο πρωινό για όλη την οικογένεια.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Pancakes
- 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κ.γλυκού κακάο σκόνη
- 2κ. γλυκού baking powder
- 1/2 γλυκού αλάτι
- 150γρ γάλα
- 80γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 αβγά
- Βανίλια
- Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Λευκό γλάσο
- 150γρ λευκή σοκολάτα κουβερτούρα ION Patisserie
- 80γρ κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ενώνουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking,την βανίλια και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός το γάλα, τη ζάχαρη, το αβγό και το κόκκινο χρώμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα μέσα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει σαν χυλός.
- Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε 15΄να ξεκουραστεί.
- Μέσα σε αυτα τα 15΄ προλαβαίνουμε να φτιάξουμε το γλάσο λεύκης σοκολάτας.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο την φωτιά, προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ρευστό γλάσο.
- Συνεχίζουμε βουτυρώνοντας λίγο ένα αντικολλητικό τηγάνι για να ψήσουμε την ζύμη μας. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι κουταλιές από τη ζύμη, χωρίς να τις απλώσουμε.
- Καταλαβαίνουμε ότι τα pancakes έχουν ψηθεί όταν αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνια της ζύμης.
- Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας γυρίζουμε τα pancakes για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά.
- Όταν ψηθεί και το τελευταίο pancake, τα μεταφέρουμε όλα μαζί σε μια πιατέλα , προσθέτουμε λίγο απο το λευκό γλάσο και διακοσμούμε με κόκκινα φρούτα.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές