ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ με φιστίκια Αιγίνης και γλάσο λευκής σοκολάτας

κέικ με φιστίκια αιγίνης και λευκή σοκολάτα_.jpg

Το αγαπημένο μας κέικ συναντά τα φιστίκια Αιγίνης, καλύπτεται από λευκή σοκολάτα και γίνεται ένα υπέροχο γλύκισμα για όλες τις ώρες της ημέρας

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Κέικ

    • 150γρ. βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 180γρ. ζάχαρη (μισή για το μείγμα του βουτύρου και μισή για τη μαρέγκα)
    • 4 κρόκοι αβγού
    • 4 ασπράδια αβγού
    • 150γρ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
    • 120γρ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου.
    • 300γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1κ.γλυκού baking powder
    • Βανίλια

    Γλάσο λευκής σοκολάτας

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Πριν ξεκινήσουμε την συνταγή, φροντίζουμε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    2. Ενώνουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking.
    3. Προσθέτουμε το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε. Με αυτό τον τρόπο έχουμε έτοιμα τα στεραιά υλικα μας.
    4. Είναι μια συνίθια που μας βοηθάει να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στο κέικ και παράλληλα να κερδίσουμε χρόνο.
    5. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη μισή ζάχαρη.
    6. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τους κρόκους.
    7. Προσθέτουμε τα στεραιά υλικά μας και τελευταίο ρίχνουμε το γάλα.
    8. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε ένα μεγάλο μεγάλο μπολ.
    9. Φροντίζουμε να καθαρίσουμε πολύ καλά το μίξερ για να συνεχίσουμε με την προετοιμασία της μαρέγκας.
    10. Ξεκινάμε χτυπώντας τα ασπράδια με τη βανίλια σε δυνατή ταχύτητα και μόλις αρχίσουν αυτά να σφίγγουν σε μαρέγκα προσθέτουμε σε τρεις δόσεις τη ζάχαρη.
    11. Έπειτα, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα μέσα στο μείγμα του κέικ, σε δύο δόσεις, κάνοντας απαλές, κυκλικές κινήσεις για να μη χαθεί ο όγκος από το μείγμα μας.
    12. Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα σε μια φόρμα κέικ, την οποία έχουμε πριν αλείψει με βούτυρο και πασπαλίσει με λίγο αλεύρι.
    13. Ψήνουμε στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170˚C για 40΄ περίπου.
    14. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ενώνουμε με τη λεύκη σοκολάτα. Τόσο εύκολα.
    15. Αφού περάσει ο προβλεπόμενος χρόνος ψησίματος, βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και περιμένουμε να κρυώσει.
    16. Ξεφορμάρουμε το κέικ σε μια πιατέλα, το καλύπτουμε με γλάσο λευκής σοκολάτας και πασπαλίζουμε με λίγα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές