ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα με σοκολάτα και φιστίκια Αιγίνης

τάρτα-με-σοκολάτα-και-φυστίκι-Αιγίνης.jpg

Ένα αγαπημένο υλικό, που συνδυάζεται εκπληκτικά με τη σοκολάτα, είναι τα φιστίκια Αιγίνης. Μια κρυμμένη στρώση με κρέμα φιστικιού κάτω από τη σοκολάτα αρκεί για να κάνει την τάρτα αυτή ακαταμάχητη.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Τάρτα σοκολάτας

    • 120γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
    • 70γρ. άχνη ζάχαρη
    • Βανίλια
    • 1 αβγό
    • 230γρ. αλεύρι μαλακό
    • 30γρ. κακάο σε σκόνη

    Κρέμα φυστικιού

    • 60γρ. βούτυρο
    • 60γρ. φιστίκι αιγίνης αλεσμένο σε πούδρα.
    • 60γρ. αχνή ζάχαρη
    • 1 αβγό μεγάλο
    • 10γρ. αλεύρι

    Γκανάς σοκολάτα

    • 200γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
    • 140γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
    • Χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης για τη διακόσμηση
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε κατευθείαν με τη ζύμη μας γιατί και οι τρεις παρασκευές του γλυκού δεν χρειάζονται πολύ χρόνο.
    2. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ, κρατώντας στην άκρη τη μισή ποσότητα από το αλεύρι.
    3. Μόλις αρχίσει η ζύμη να σχηματίζεται, προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Ο λόγος που ρίχνουμε το αλεύρι σε δύο δώσεις , ειναι γιατί θα βοήθήσει την ώρα που ψήνετε η τάρτα μας ,να μην αλλοιωθεί το σχήμα της.
    4. Χτυπάμε για λίγο σε μέτρια ταχύτητα κι η ζύμη μας είναι έτοιμη. Δεν πρέπει να την «κουράσουμε» παραπάνω, γιατί θα μαλακώσει το βούτυρο.
    5. Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
    6. Ανοίγουμε τη ζύμη, αφού την τοποθετήσουμε ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες, αποφεύγοντας να ρίξουμε αλεύρι, όταν κολλάει κατά το άνοιγμα.
    7. Φορμάρουμε σε ταρτιέρα 20εκ. και την τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20΄. Προψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160˚C στον αέρα για 15΄-20΄ περίπου.
    8. Συνεχίζουμε με την προετοιμασία της κρέμας φιστικιού,χτυπώντας στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την άχνη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι αυτό να αφρατέψει. Έπειτα, προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι αυτό να ενσωματωθεί στην κρέμα.
    9. Τέλος, προσθέτουμε το φιστίκι και το αλεύρι.
    10. Όταν κρυώσει καλά η τάρτα μας, απλώνουμε μια λεπτή στρώση από την κρέμα φιστίκι και ψήνουμε στους 160˚C για άλλα 20΄περιπου.
    11. Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει πολύ καλά και ετοιμάζουμε την γκανάς. Ακόμα καλύτερα θα είναι αν την βάλουμε 10΄στην κατάψυξη για να μπορέσουμε να ριξουμε από πάνω την γκανάς σοκολάτα .
    12. Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την ενώνουμε πολύ καλά με την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
    13. Γεμίζουμε την τάρτα μέχρι την επιφάνεια με τηνγκανάς σοκολάτας. Στο τέλος, τη διακοσμούμε με λίγα τριμμένα φιστίκια Αιγίνης.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές