ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Fudge σε τρεις διαφορετικές γεύσεις
Είναι η πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή που σας έχω δώσει. Ένα γλυκό με μαστιχωτή υφή που αγαπούν πολύ στην Αμερική και το φτιάχνουν σε διάφορες γεύσεις.
- Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Fudge με φιστικοβούτυρο
- 500γρ. κλασσική κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie ψιλοκομμένη
- 500γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 9κ.γλυκού φιστικοβούτυρο
Fudge με λευκή σοκολάτα και cranberries
- 500γρ. λευκή κουβερτούρα ION Patisserie ψιλοκομμένη
- 400γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 100γρ. cranberries
- 60γρ. φιστίκια αιγίνης
Fudge black forest
- 500γρ. κλασική κουβερτούρα ION Patisserie ψιλοκομμένη
- 230γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 2κ.σούπας ΙΟΝ Nucrema
- 120γρ. μικρά murshmallow
- 100γρ. κεράσια γλασέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Fudge με φιστικοβούτυρο
- Ξεκινάμε όλα τα fudge ψιλοκόβοντας τη σοκολάτα για να λιώσει εύκολα, στον ίδιο χρόνο με το ζαχαρούχο γαλα.
- Σε μια κατσαρόλα ενώνουμε τη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα και τα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
- Συνεχίζουμε αποσύροντας την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο ακόμα, ώστε να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος μας και, παράλληλα, να αποκτήσει ελαστικότητα.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 20x20εκ το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, τοποθετούμε στην επιφάνεια του fudge μικρές κουταλιές από φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε λίγο για να δημιουργήσουμε νερά.
- Τέλος αφήνουμε το γλυκό μας για μια ώρα στο ψυγείο.
- Ξεφορμάρουμε το σοκολατένιο fudge και τo κόβουμε σε 20-25 τετράγωνα κομμάτια.
Fudge με λευκή σοκολάτα και cranberries
- Σε μια κατσαρόλα ενώνουμε την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα και τα λιώνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ενώνουμε το μείγμα της σοκολάτας με ένα μπλέντερ χειρός.
- Προσθέτουμε μεσα στο fudge τα φιστίκια, τα cranberries και ανακατευουμε με μια σπάτουλα μαρίζ.
- Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 20x20εκ το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Τέλος αφήνουμε το γλυκό μας για μια ώρα στο ψυγείο.
- Ξεφορμάρουμε το σοκολατένιο fudge και τo κόβουμε σε 20-25 τετράγωνα κομμάτια.
Fudge black forest
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα, σε χαμηλή φωτιά.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα με την σοκολάτα από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την nucrema και τα mushmallow.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ και αδειάζουμε το μείγμα του fudge σε ένα ταψί 20x20εκ το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
- Όσο ακόμα το fudge είναι ρευστό, τοποθετούμε στην επιφάνεια του τα κερασια.
- Αφήνουμε το γλυκό μας για μια ώρα στο ψυγείο.
- Ξεφορμάρουμε το σοκολατένιο fudge και τo κόβουμε σε 20-25 τετράγωνα κομμάτια.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές