ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ αμυγδάλου με σοκολάτα

κέικ αμυγδάλου με σοκολάτα γάλακτος.jpg

Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε για τα κέικ σοκολάτας. Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με αμυγδαλόπαστα και την αγαπημένη γεύση της ΙΟΝ αμυγδάλου που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Κέικ

    Γλάσο σοκολάτας ΙΟΝ αμυγδάλου

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Η αμυγδαλόπαστα είναι το υλικό που κάνει αυτή τη συνταγή να ξεχωρίζει σε υφή και άρωμα, να μοιάζει με σοκολατόπιτα αλλά να είναι πιο ελαφριά.
    2. Ακόμα κι αν δεν βρείτε έτοιμη αμυγδαλόπαστα, μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας μέσα σε 5΄.
    3. Ομογενοποιούμε μέσα σε ένα μπλέντερ 190γρ. λευκό αμύγδαλο αλεσμένο, 100γρ. άχνη ζάχαρη και 20γρ. ασπράδι αβγού μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
    4. Για το κέικ λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα, την ομογενοποιούμε με το ηλιέλαιο και την αφήνουμε στην άκρη.
    5. Σε ένα μπολ ενώνουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη βανίλια με το baking.
    6. Ζεσταίνουμε λίγο την αμυγδαλόπαστα στα μικροκύματα και την χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί το μείγμα.
    7. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ για να ρίξουμε μέσα το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα.
    8. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
    9. Μοιράζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα κέικ και στην επιφάνια βάζουμε κομμάτια ΙΟΝ αμυγδάλου παγωμένα.
    10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για 45΄περίπου.
    11. Για το γλάσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ενώνουμε με την σοκολάτα αμυγδάλου.
    12. Όταν κρυώσει το κέικ, γαρνίρουμε με το γλάσο σοκολάτας και απολαμβάνουμε!
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές