ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κέικ αμυγδάλου με σοκολάτα
Ξεχάστε όλα όσα ξέρατε για τα κέικ σοκολάτας. Λαχταριστό σοκολατένιο κέικ με αμυγδαλόπαστα και την αγαπημένη γεύση της ΙΟΝ αμυγδάλου που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Κέικ
- 300γρ αμυγδαλόπαστα
- 6 αβγά
- 50γρ αλεύρι
- 1κ.γλυκού baking powder
- 190γρ κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ patisserie
- 100γρ ηλιέλαιο
- 100γρ σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ αμυγδάλου σε μικρά κομμάτια.
- Βανίλια
Γλάσο σοκολάτας ΙΟΝ αμυγδάλου
- 150γρ. σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ αμυγδάλου
- 60γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η αμυγδαλόπαστα είναι το υλικό που κάνει αυτή τη συνταγή να ξεχωρίζει σε υφή και άρωμα, να μοιάζει με σοκολατόπιτα αλλά να είναι πιο ελαφριά.
- Ακόμα κι αν δεν βρείτε έτοιμη αμυγδαλόπαστα, μπορείτε να την φτιάξετε μόνοι σας μέσα σε 5΄.
- Ομογενοποιούμε μέσα σε ένα μπλέντερ 190γρ. λευκό αμύγδαλο αλεσμένο, 100γρ. άχνη ζάχαρη και 20γρ. ασπράδι αβγού μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
- Για το κέικ λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα, την ομογενοποιούμε με το ηλιέλαιο και την αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ενώνουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη βανίλια με το baking.
- Ζεσταίνουμε λίγο την αμυγδαλόπαστα στα μικροκύματα και την χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διογκωθεί το μείγμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ για να ρίξουμε μέσα το μείγμα με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα κέικ και στην επιφάνια βάζουμε κομμάτια ΙΟΝ αμυγδάλου παγωμένα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C για 45΄περίπου.
- Για το γλάσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ενώνουμε με την σοκολάτα αμυγδάλου.
- Όταν κρυώσει το κέικ, γαρνίρουμε με το γλάσο σοκολάτας και απολαμβάνουμε!
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές