ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Χριστουγεννιάτικο γλυκό σαλάμι
'Αλλοι μάθαμε να το λέμε κορμό, άλλοι μωσαικό και άλλοι σαλάμι σοκολάτας. Όπως και να το πούμε παραμένει για όλους μας το πιο αγαπημένο μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό.
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
- 80γρ. κρέμα γάλακτος
- ½ κ.γλυκού κανέλα
- 90γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
- 150γρ. μπισκότα κανέλας
- 150γρ. καρύδια και φιστίκια Αιγίνης σπασμένα
- 140γρ. βερίκοκα και σύκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
- 2κ.σούπας άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ετοιμάζουμε την γέμιση.
- Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα καρύδια.
- Κόβουμε τα σύκα και τα βερίκοκα στα τρία.
- Ενώνουμε τα κομμένα φρούτα με τα καρύδια ,τα φιστίκια τα μπισκότα και τα προσθέτουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα με σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε το γλυκό μας πάρα πολύ καλά να αγκαλιάσει η σοκολάτα όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
- Απλώνουμε το μείγμα της σοκολάτας, επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, δίνοντας του σχήμα σαν σαλάμι.
- Το τυλίγουμε σφιχτά, στρίβοντας τις άκρες σαν να είναι μια μεγάλη καραμέλα.
- Παγώνουμε το γλυκό μας, στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
- Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και κόβουμε κομμάτια 2εκ. πάχος.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές