ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χριστουγεννιάτικο γλυκό σαλάμι

chocolate italian salami .jpg

'Αλλοι μάθαμε να το λέμε κορμό, άλλοι μωσαικό και άλλοι σαλάμι σοκολάτας. Όπως και να το πούμε παραμένει για όλους μας το πιο αγαπημένο μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 250γρ. κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ
    • 80γρ. κρέμα γάλακτος
    • ½ κ.γλυκού κανέλα
    • 90γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
    • 150γρ. μπισκότα κανέλας
    • 150γρ. καρύδια και φιστίκια Αιγίνης σπασμένα
    • 140γρ. βερίκοκα και σύκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
    • 2κ.σούπας άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
    2. Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με την κανέλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
    3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ετοιμάζουμε την γέμιση.
    4. Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα καρύδια.
    5. Κόβουμε τα σύκα και τα βερίκοκα στα τρία.
    6. Ενώνουμε τα κομμένα φρούτα με τα καρύδια ,τα φιστίκια τα μπισκότα και τα προσθέτουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα με σοκολάτα.
    7. Ανακατεύουμε το γλυκό μας πάρα πολύ καλά να αγκαλιάσει η σοκολάτα όλα τα υλικά ομοιόμορφα.
    8. Απλώνουμε το μείγμα της σοκολάτας, επάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί, δίνοντας του σχήμα σαν σαλάμι.
    9. Το τυλίγουμε σφιχτά, στρίβοντας τις άκρες σαν να είναι μια μεγάλη καραμέλα.
    10. Παγώνουμε το γλυκό μας, στο ψυγείο για 4-5 ώρες τουλάχιστον.
    11. Αφαιρούμε το αντικολλητικό χαρτί, πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και κόβουμε κομμάτια 2εκ. πάχος.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές