ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ φουντούκι με πραλίνα

κέικ με γλάσο φουντουκιου.jpg

Υπέροχο, αφράτο κέικ με άρωμα από καβουρδισμένα φουντούκια και επικάλυψη πραλίνας με ΙΟΝ Nucrema.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 250γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 250γρ ζάχαρη
    • Μια πρέζα αλάτι
    • Βανίλια
    • 6 αβγά
    • 350γρ φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα πούδρα.
    • 150γρ αλεύρι μαλακό
    • 6γρ baking powder
    • 400γρ IΟΝ Nnucrema
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε καβουρδίζοντας τα φουντούκια ολόκληρα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 10΄περίπου. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε τα φουντούκια δυο φορές για να μη μας καούν.
    2. Αφήνουμε να φουντούκια να κρυώσουν καλά και μετά τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
    3. Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, τα αλεσμένα φουντουκια, το baking και τη βανίλια.
    4. Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι σε δυνατή ταχύτητα για 6΄.
    5. Όταν αφρατέψει το βούτυρο, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως με το μείγμα.
    6. Συνεχίζουμε προσθέτοντας όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, για μισό λεπτό ακόμα.
    7. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή μεγάλη βουτυρομένη φόρμα για κέικ.
    8. Ψήνουμε στους 170˚C στον αέρα για 40΄περιπου.
    9. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το αφαιρέσουμε απο την φόρμα.
    10. Τέλος, ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την ION nucrema για λίγα λεπτά,να γίνει πιο ρευστή και περιχύνουμε με αυτήν το κέικ, όπως θα κάναμε με ένα γλάσο.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές