ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κέικ φουντούκι με πραλίνα
Υπέροχο, αφράτο κέικ με άρωμα από καβουρδισμένα φουντούκια και επικάλυψη πραλίνας με ΙΟΝ Nucrema.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 250γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 250γρ ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- Βανίλια
- 6 αβγά
- 350γρ φουντούκια καβουρδισμένα και αλεσμένα πούδρα.
- 150γρ αλεύρι μαλακό
- 6γρ baking powder
- 400γρ IΟΝ Nnucrema
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε καβουρδίζοντας τα φουντούκια ολόκληρα. Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200˚C για 10΄περίπου. Ενδιάμεσα ανακατεύουμε τα φουντούκια δυο φορές για να μη μας καούν.
- Αφήνουμε να φουντούκια να κρυώσουν καλά και μετά τα αλέθουμε στο μπλέντερ.
- Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, τα αλεσμένα φουντουκια, το baking και τη βανίλια.
- Στη συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι σε δυνατή ταχύτητα για 6΄.
- Όταν αφρατέψει το βούτυρο, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως με το μείγμα.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα, για μισό λεπτό ακόμα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή μεγάλη βουτυρομένη φόρμα για κέικ.
- Ψήνουμε στους 170˚C στον αέρα για 40΄περιπου.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πριν το αφαιρέσουμε απο την φόρμα.
- Τέλος, ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα την ION nucrema για λίγα λεπτά,να γίνει πιο ρευστή και περιχύνουμε με αυτήν το κέικ, όπως θα κάναμε με ένα γλάσο.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές