ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Κέικ φουντούκι με πραλίνα

cake.jpeg

Υπέροχο cake με άρωμα φουντουκιού και γλάσο πραλίνα φουντουκιού.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 250γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 250γρ ζάχαρη
    • Μια πρέζα αλάτι
    • Βανίλια
    • 6 αβγά
    • 350γρ φουντούκια αλεσμένα πούδρα.
    • 150γρ αλεύρι μαλακό
    • 6γρ baking powder
    • 400γρ πραλίνα φουντουκιού.
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Αρχικά, σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, την πούδρα φουντουκιού, το baking και τη βανίλια.
    2. Έπειτα, χτυπάμε με το φτερό στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
    3. Όταν αφρατέψει το μείγμα, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως με το μείγμα.
    4. Στη συνέχεια, σε αργή ταχύτητα προσθέτουμε τα στερεά υλικά.
    5. Μεταφέρουμε το μείγμα είτε σε μια στρογγυλή μεγάλη φόρμα για κέικ είτε σε δύο μικρές ορθογώνιες.
    6. Ψήνουμε στους 170˚C στον αέρα για 40΄περιπου.
    7. Τέλος, ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα τη πραλίνα φουντουκιού για λίγα λεπτά,να γίνει πιο ρευστή και περιχύνουμε με αυτήν το κέικ, όπως θα κάναμε με ένα γλάσο.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές