ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Pavlova με raspberries

PAVLOVA-.jpg

H Pavlova είναι ένα ελαφρύ και πολύ εντυπωσιακό επιδόρπιο για να ολοκληρώσουμε ένα γεύμα με φίλους .Είναι από τα γλυκά που πρέπει να καταναλωθεί αμέσως γιατί τα υγρά από τα φρούτα θα χαλάσουν τη σύσταση της κρέμας και της μαρέγκας. Ετοιμάζουμε από πριν τις μαρέγκες ,τη mousse, τα φρούτα μας και λίγο πριν την σερβίρουμε κάνουμε το τελικό στήσιμο.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 120 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    Ελβετική μαρέγκα

    • 100γρ ασπράδια αβγού
    • 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • Βανίλια
    • Μια πρέζα αλάτι

    Mousse Βανίλια

    • 150γρ κρέμα γάλακτος
    • 40γρ γλυκόζη
    • 1 stick βανίλιας
    • 100γρ λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
    • 220γρ κρέμα γάλακτος

    Διακόσμηση

    • Φρέσκα raspberries για διακόσμηση
    • Μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με την μαρέγκα. Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπεν μαρί, δηλαδή μια μπασίνα ή ένα σκεύος που να στέκετε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς να ακουμπάει στο νερό.
    2. Μόλις φτάσει στους 60˚C μεταφέρουμε αμέσως το μείγμα στο μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι η μαρέγκα να αποκτήσει σταθερή και γυαλιστερή υφή.
    3. Χρησιμοποιώντας σακούλα ζαχαροπλαστικής ή ένα κουτάλι φτιάχνουμε βάση για την Pavlova σε ότι σχήμα θέλουμε.
    4. Ψήνουμε στους 70˚ C για δυο ώρες και μετα αφήνουμε τις μαρέγκες σε κλειστό φούρνο για μια ώρα ακόμα. Η μαρέγκα μας πρέπει να ψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην κιτρινίσει και να κρατήσει το σχήμα της.
    5. Για τη mousseβανίλια, σε ένα δοχείο ενώνουμε τη λευκή σοκολάτα και τη γλυκόζη.
    6. Ζεσταίνουμε τη μικρή ποσότητα κρέμας μαζί με τη βανίλια. Την προσθέτουμε στην σοκολάτα και ενώνουμε με ένα μπλέντερ χειρός ενώ παράλληλα προσθέτουμε και τη δεύτερη κρεμά γάλακτος.
    7. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο για 20-24 ώρες.
    8. Χτυπάμε το μείγμα μας στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει και να αποκτήσει γυαλιστή υφή.
    9. Ζεσταίνουμε λίγη μαρμελάδα με 10% νερό και έχουμε μια γρήγορη και εύκολη σάλτσα με κόκκινα φρούτα.
    10. Γεμίζουμε τις μαρέγκες με την mousse βανίλια και διακοσμούμε με τα raspberries και τη μαρμελάδα.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές