ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Μπισκότα με αλεύρι φαγόπυρου και σοκολάτα

μπισκότα με φαγόπυρο..jpg

Θρεπτικά, υψηλής διατροφικής αξίας μπισκότα, που συνδυάζουν πρωτεΐνη από το φαγόπυρο και αντιοξειδωτικά από τη σοκολάτα υγείας.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 200γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 200γρ αλεύρι μαλακό
    • 130γρ αλεύρι φυγόπυρου
    • 80γρ άχνη ζάχαρη
    • 4 κρόκοι αβγών
    • Βανίλια
    • 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα για διακόσμηση.
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Η διαδικασία προετοιμασίας είναι εξαιρετικά εύκολη και βγάζει 15-17 μπισκότα.
    2. Αρχικά, τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ζύμη. Η συγκεκριμένη ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να πλάθεται.
    3. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη μας, ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες για να μην κολλήσει στον παγκο και φτιάχνουμε ένα φύλλο 1/2 εκατοστό πάχος.
    4. Τοποθετούμε το ζυμάρι μας για μισή ώρα στο ψυγείο, ούτως ώστε να «ξεκουραστεί» πριν κόψουμε τα μπισκότα.
    5. Κόβουμε μπισκότα χρησιμοποιόντας μία κατσαρή ρόδα κοπής ,σε διαστάσεις 9x2εκ., όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, και τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητική σιλικόνη.
    6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αερα, στους 160˚C για 20΄ περίπου.
    7. Περιμένουμε να κρυώσουν τα μπισκότα μας και παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα που θα χρειαστούμε για επικάλυψη.
    8. Γεμίζουμε με σοκολάτα ένα κορνέ σύριγγα και δημιουργούμε λεπτές γραμμές διαγώνια στα μπισκότα. 6.Τέλος περιμένουμε λίγα λεπτά να κρυώσει η σοκολάτα και απολάμβανουμε τα μπισκότα με τον καφέ ή το τσάι μας.
    9. Στην Casamania θα βρέιτε όλα τα εργαλεία και σκεύη ζαχαροπλαστικής για να γλυκάνετε όλους όσους αγαπάτε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές