ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μπισκότα με αλεύρι φαγόπυρου και σοκολάτα
Θρεπτικά, υψηλής διατροφικής αξίας μπισκότα, που συνδυάζουν πρωτεΐνη από το φαγόπυρο και αντιοξειδωτικά από τη σοκολάτα υγείας.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 200γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
- 200γρ αλεύρι μαλακό
- 130γρ αλεύρι φυγόπυρου
- 80γρ άχνη ζάχαρη
- 4 κρόκοι αβγών
- Βανίλια
- 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα για διακόσμηση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η διαδικασία προετοιμασίας είναι εξαιρετικά εύκολη και βγάζει 15-17 μπισκότα.
- Αρχικά, τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μίξερ και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, με το φτερό μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ζύμη. Η συγκεκριμένη ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να πλάθεται.
- Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη μας, ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες για να μην κολλήσει στον παγκο και φτιάχνουμε ένα φύλλο 1/2 εκατοστό πάχος.
- Τοποθετούμε το ζυμάρι μας για μισή ώρα στο ψυγείο, ούτως ώστε να «ξεκουραστεί» πριν κόψουμε τα μπισκότα.
- Κόβουμε μπισκότα χρησιμοποιόντας μία κατσαρή ρόδα κοπής ,σε διαστάσεις 9x2εκ., όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, και τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητική σιλικόνη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αερα, στους 160˚C για 20΄ περίπου.
- Περιμένουμε να κρυώσουν τα μπισκότα μας και παράλληλα λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα που θα χρειαστούμε για επικάλυψη.
- Γεμίζουμε με σοκολάτα ένα κορνέ σύριγγα και δημιουργούμε λεπτές γραμμές διαγώνια στα μπισκότα. 6.Τέλος περιμένουμε λίγα λεπτά να κρυώσει η σοκολάτα και απολάμβανουμε τα μπισκότα με τον καφέ ή το τσάι μας.
- Στην Casamania θα βρέιτε όλα τα εργαλεία και σκεύη ζαχαροπλαστικής για να γλυκάνετε όλους όσους αγαπάτε.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές