ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Meringue cookies

merigue-cookies.jpg
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 90 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 100γρ ασπράδια αβγού
    • 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • Βανίλια
    • Μια πρέζα αλάτι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Τοποθετούμε στην αρχή όλα τα υλικά σε ένα μπεν μαρί, δηλαδή σε μια μπασίνα ή ένα σκεύος που να στέκετε πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.
    2. Προσοχή, το σκεύος δεν πρέπει να ακουμπάει πάνω στο νερό που βράζει.
    3. Ανακατεύουμε δυνατά με ένα σύρμα χειρός.
    4. Όταν φτάσει στους 60° C αποσύρουμε το μίγμα και μεταφέρουμε στο μίξερ. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο βλέπουμε ότι έχει διαλυθεί η ζάχαρη και έχει αρχίσει να ομογενοποιείτε.
    5. Χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι η μαρέγκα να αποκτήσει γυαλιστερή και σταθερή υφή.
    6. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ελβετική μαρέγκα στο βίντεο για την pavlova με rasberries
    7. Ετοιμάζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα κορνέ της αρεσκείας μας.
    8. Λερώνουμε λίγο εσωτερικά τα τοιχώματα της σακούλας με χρώμα ζαχαροπλαστικής, ώστε να κάνει τη διχρωμία που θέλουμε.
    9. Μπορούμε να βάλουμε το χρώμα μέσα στο μίξερ και να χρωματίσουμε όλη τη μαρέγκα ή να την αφήσουμε λεύκη .
    10. Σε ένα ταψί με αντικολλητικο χαρτί κόβουμε μικρά μαρεγκακια χωρίς μεγάλη απόσταση μεταξύ τους γιατί δεν θα φουσκώσουν.
    11. Ψήνουμε για 90΄στους 70 C στον αέρα και στη συνεχεία σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τις μαρέγκες μέσα για άλλες 2-3 ώρες.
    12. Προσοχή: Δεν πρέπει να ψήσουμε γρήγορα σε δυνατό φούρνο, γιατί οι μαρέγκες θα κιτρινίσουν.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές