ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ιταλική Μαρέγκα

ιταλική μαρέγκα.jpg

Όλα τα μυστικά για την αυθεντική Ιταλική μαρέγκα εύκολα και γρήγορα στην κουζίνα του σπιτιού μας.

 • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
 • Χρόνος ψησίματος: 270 λεπτά
 • ΥΛΙΚΑ

 • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινώντας την Ιταλική μαρέγκα είναι σημαντικό να έχουμε προετοιμάσει όλα τα υλικά της συνταγής γιατί σε κάποια σημεία θα χρειαστεί να είμαστε γρήγοροι, να προλάβουμε τις σωστές θερμοκρασίες.
  2. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το νερό με την ζάχαρη για να ετοιμάσουμε το σιρόπι και στο μίξερ τοποθετούμε τα ασπράδια, την βανίλια και την αλμπουμίνη για τη μαρέγκα.
  3. Βάζουμε την κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά , ανακατεύουμε λίγο για να διαλυθεί η ζάχαρη και ελέγχουμε την θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής. Προσοχή το θερμόμετρο δεν το αφήνουμε να ακουμπήσει στον πάτο της κατσαρόλας, θέλουμε να πάρει την θερμοκρασία από το σιρόπι μας.
  4. Όταν το θερμόμετρο φτάσει στους 117°C, ξεκινάμε παράλληλα να χτυπάμε, σε δυνατή ταχύτητα, τα υλικά για την μαρέγκα μέσα στο μίξερ.
  5. Μόλις το σιρόπι φτάσει στους 120°C αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  6. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε την μαρέγκα με σταθερή ροή και ανεβάζουμε ταχύτητα συνεχίζοντας να χτυπάμε την μαρέγκα μέχρι σταθεροποιηθεί και να γίνει γυαλιστερή. Στο τέλος προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής ανάλογα με το πόσο έντονο το θέλουμε.
  7. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ, φτιάχνουμε στρογγυλές ροζέτες.
  8. Προσθέτουμε λίγο χρωματιστό κας-κας ή τρούφα.
  9. Ψήνουμε στον αέρα, στους 90°C για τρεις ώρες, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το ταψί άλλη μία ώρα στον ζεστό φούρνο.
 • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές