ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cookies λεμόνι

lemon cookies.jpg

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα δικά σας γευστικά μπισκότα λεμονιού με ινδοκάρυδο, συνδυασμένα με το πιο νόστιμο γλάσο λεμονιού που δοκιμάσατε ποτέ!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 16 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Μπισκότα

    • 100γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
    • 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 100γρ. ινδοκάρυδο
    • 1/2 κ.γλυκού baking
    • 90γρ. άχνη ζάχαρη
    • 1 αβγό
    • 50γρ. συμπυκνωμένη γεύση λεμόνι
    • Μια πρέζα αλάτι

    Γλάσο λεμόνι

    • 10γρ. χυμό λεμονιού

    • 20γρ. τυρί κρέμα

    • 100γρ. άχνη ζάχαρη

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Αρχικά, ενώνουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά μας, το αλεύρι, το αλάτι, την καρύδα και το baking.
    2. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ ή ζυμώνουμε με το χέρι το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και την πάστα λεμόνι σε μέτρια ταχύτητα.
    3. Προσθέτουμε το αβγό, τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
    4. Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστεί γιατί είναι αρκετά μαλακή και δεν μπορούμε να την δουλέψουμε.
    5. Πλάθουμε έντεκα μπαλάκια τα οποία είναι 50γρ. περίπου το κάθε ένα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα απλώσουν.
    6. Ψήνουμε στον αέρα, στους 160°C για 16΄ περίπου.
    7. Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν και παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο λεμόνι.
    8. Μέσα σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός, ενώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ρευστό και κρεμώδες γλάσο.
    9. Προσθέτουμε μία κουταλιά από το γλάσο σε κάθε μπισκότο και λίγο ξύσμα λεμονιού.
    10. Αν αντέχουμε, περιμένουμε λίγο το γλάσο να στεγνώσει για να τα δοκιμάσουμε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές