ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Cookies λεμόνι
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα δικά σας γευστικά μπισκότα λεμονιού με ινδοκάρυδο, συνδυασμένα με το πιο νόστιμο γλάσο λεμονιού που δοκιμάσατε ποτέ!
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 16 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Μπισκότα
- 100γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
- 200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100γρ. ινδοκάρυδο
- 1/2 κ.γλυκού baking
- 90γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 αβγό
- 50γρ. συμπυκνωμένη γεύση λεμόνι
- Μια πρέζα αλάτι
Γλάσο λεμόνι
-
10γρ. χυμό λεμονιού
-
20γρ. τυρί κρέμα
-
100γρ. άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Αρχικά, ενώνουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά μας, το αλεύρι, το αλάτι, την καρύδα και το baking.
- Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ ή ζυμώνουμε με το χέρι το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και την πάστα λεμόνι σε μέτρια ταχύτητα.
- Προσθέτουμε το αβγό, τα στερεά υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
- Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μία μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να ξεκουραστεί γιατί είναι αρκετά μαλακή και δεν μπορούμε να την δουλέψουμε.
- Πλάθουμε έντεκα μπαλάκια τα οποία είναι 50γρ. περίπου το κάθε ένα. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με απόσταση το ένα από το άλλο γιατί θα απλώσουν.
- Ψήνουμε στον αέρα, στους 160°C για 16΄ περίπου.
- Όταν ψηθούν, τα αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν και παράλληλα ετοιμάζουμε το γλάσο λεμόνι.
- Μέσα σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα σύρμα χειρός, ενώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα ρευστό και κρεμώδες γλάσο.
- Προσθέτουμε μία κουταλιά από το γλάσο σε κάθε μπισκότο και λίγο ξύσμα λεμονιού.
- Αν αντέχουμε, περιμένουμε λίγο το γλάσο να στεγνώσει για να τα δοκιμάσουμε.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές