ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τάρτα μήλου

τάρτα-μήλου.jpg

Έχετε καταλάβει πόσο μεγάλη αδυναμία έχω στις τάρτες. Τώρα που φθινοπωριάζει δε θα μπορούσε η τάρτα μήλου να λείπει από το τραπέζι μας. Χρησιμοποιώ πάντα μήλα Γκόλντεν σε τέτοιου είδους συνταγές γιατί είναι πιο μαλακά από τα υπόλοιπα και έχουν γλυκιά και ιδιαίτερη γεύση.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    ΖΥΜΗ

    • 150γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 90γρ ζάχαρη άχνη
    • Βανίλια
    • Μια πρέζα αλάτι
    • 1 μεγάλο αβγό
    • 250γρ  αλεύρι μαλακό
    • 30γρ αμυγδάλου αλεσμένο σε μορφή πούδρας

    ΓΕΜΙΣΗ

    • 160γρ νερό φίλτρου BRITA
    • 620γρ μήλα Γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
    • 140γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • 35γρ κορν φλάουρ
    • 40γρ νερό φίλτρου BRITA
    • 4γρ κανέλα
    • 100γρ χοντροκομμένα καρύδια  (προαιρετικά )

    CRUMBLE

    • 125γρ βούτυρο
    • 150γρ αλεύρι μαλακό
    • 4γρ κανέλα
    • Βανίλια
    • 60γρ ζάχαρη άχνη
    • 60γρ ζάχαρη καστανή
    • 100γρ πούδρα αμύγδαλου
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με την γέμιση της τάρτας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους, χρησιμοποιόντας ένα κοφτερό μαχαίρι CasaΜania.
    2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 160γρ νερό φίλτρου, τα μήλα, την κανέλα, τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
    3. Παράλληλα αραιώνουμε τα 40γρ νερό με το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στη κατσαρόλα με τα μήλα. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά και μόλις το μείγμα με τα μήλα πάρει μια βράση το αποσύρουμε.
    4. Μεταφέρουμε την γέμιση σε ένα άλλο καθαρό σκεύος, και την καλύπτουμε με μεμβράνη η οποία ακουμπάει στην επιφάνια της γέμισης. Την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να έρθει η στιγμή που θα την χρησιμοποιήσουμε.
    5. Συνεχίζουμε με το crumble.Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό σε αργή ταχύτητα όλα τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
    6. Για τη ζύμη της τάρτας, χτυπάμε στο μιξερ με το φτερό το βούτυρο, την άχνη, τη βανίλια και το αλάτι σε χαμηλή ταχύτητα. Παράλληλα προσθέτουμε το αβγό και το αλεύρι με τη πούδρα. Τυλίγουμε το ζυμάρι μας σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 10΄.
    7. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο και την στρώνουμε σε ταρτιέρα πυρίμαχη 26εκ διάμετρο HFA. Αφήνουμε τη τάρτα στο ψυγείο για μισή ώρα. Τοποθετούμε αν θέλουμε λαδόκολλα μερύζι, ώστε να έχει βάρος μέσα ητάρτα μας και την προψήνουμε για 20΄ περιπου στους 160˚C.
    8. Αδειάζουμε μέσα στη τάρτα τη γέμιση, προσθέτουμε σπασμένα καρύδια και θρυμματίζουμε από πάνω το crumble έτσι ώστε να καλύψει τη γέμιση. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν τρίφτη τυριού αν δεν θέλουμε να το θριματίσουμε με το χέρι.
    9. Ψήνουμε ξανά την τάρτα για 30΄ περίπου στους 160˚C μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
    10. Όταν κρυώσει η τάτρα μας, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές