ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μuffins μήλου
Τα αγαπημένα όλων muffins συναντούν τον κλασικό συνδυασμό μήλου και κανέλας: η αφράτη ζύμη των muffins αγκαλιάζει τα κομμάτια μήλου, προκαλώντας μία αναπάντεχη γευστική εμπειρία.
- Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Γέμιση μήλου
- 2 μήλα γκόλντεν καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
- 1κ.σούπας νερό
- 1κ.γλυκού ζάχαρη καστανή
Cake
- 80γρ καλαμποκέλαιο
- 2 αβγά μεγάλα
- Βανίλια
- Μια πρέζα αλάτι
- 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ.γλυκού baking powder
- 160γρ ζάχαρη
- 1κ.γλυκού κανέλα
Μπισκότο crumble
- 60γρ βούτυρο 82% λιπαρά
- 60γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60γρ καστανή ζάχαρη
- 60γρ αμύγδαλο πούδρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα απ’ όλα, κόβουμε τα μήλα με ένα κοφτερό μαχαίρι, σε μικρούς κύβους.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε σε μια κατσαρόλα τη γέμιση μήλου: βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά για 5΄.
- Μετά μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα καθαρό σκεύος, ώστε να κρυώσει, για να τη χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια της συνταγής μας.
- Για το crumble, ζυμώνουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά. Η ζύμη που προκύπτει είναι πολύ μαλακή και κολλάει στα χέρια μας. Δεν πρέπει, όμως, να προσθέσουμε παραπάνω αλεύρι. Βάζουμε το ζυμάρι στο ψυγείο 10΄ για να «σφίξει».
- Για το κέικ, ανακατεύουμε, αρχικά, σε μέτρια ταχύτητα στο μίξερ με το φτερό το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι.
- Έπειτα, στην ίδια ταχύτητα προσθέτουμε τα αβγά σταδιακά.
- Τέλος, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι με το baking και ανακατεύουμε λίγο ακόμα σε χαμήλη ταχύτητα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε 6-7 αντικολλητικές θήκες σιλικόνης, μέχρι τη μέση περίπου.
- Προσθέτουμε τα κομμάτια μήλου μέσα στα muffins.
- Τέλος τοποθετούμε από πάνω πολλά μικρά κομμάτια από τη ζύμη crumble.
- Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160˚C στον αέρα για 20΄περίπου.
- Στην Casamania θα βρείτε εργαλεία ζαχαροπλαστικής για τις πιο γλυκές σας δημιουργίες.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές