ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μuffins μήλου

apple muffin .jpg

Τα αγαπημένα όλων muffins συναντούν τον κλασικό συνδυασμό μήλου και κανέλας: η αφράτη ζύμη των muffins αγκαλιάζει τα κομμάτια μήλου, προκαλώντας μία αναπάντεχη γευστική εμπειρία.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Γέμιση μήλου

    • 2 μήλα γκόλντεν ή πράσινα ξινόμηλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
    • 1κ.σούπας νερό
    • 1κ.γλυκού ζάχαρη καστανή

    Cake

    • 80γρ καλαμποκέλαιο
    • 2 αβγά μεγάλα
    • Βανίλια
    • Μια πρέζα αλάτι
    • 150γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 1/2 κ.γλυκού baking powder
    • 160γρ ζάχαρη
    • 1κ.γλυκού κανέλα

    Μπισκότο crumble

    • 70γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 70γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 70γρ καστανή ζάχαρη
    • 70γρ αμύγδαλο πούδρα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Πρώτα απ’ όλα, κόβουμε τα μήλα με ένα κοφτερό μαχαίρι, σε μικρούς κύβους.
    2. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε σε μια κατσαρόλα τη γέμιση μήλου: βράζουμε όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή φωτιά για 7΄.
    3. Μετά μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα καθαρό σκεύος, ώστε να κρυώσει, για να τη χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια της συνταγής μας.
    4. Συνεχίζουμε με τη ζύμη για το crumble. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να γίνει μια ζύμη αρκετά μαλακή που κολλάει στα χέρια.
    5. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε παραπάνω αλεύρι στην ζύμη μας για να σφίξει, θα το αφήσουμε στο ψυγείο 20΄ και θα είναι έτοιμο.
    6. Για το κέικ, ξεκινάμε αναμειγνύοντας σε ένα μπολ το αλεύρι,το baking, τη κανέλα , την βανίλια και το αλάτι.
    7. Χτύπάμε, αρχικά, σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, τα αβγά με τη ζάχαρη για 5΄περίπου.
    8. Συνεχίζουμε σε μέτρια ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το καλαμποκέλαιο.
    9. Τέλος, σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα σε χαμήλη ταχύτητα.
    10. Μοιράζουμε το μείγμα του κέικ σε 7-8 φόρμες για muffins μέχρι τη μέση περίπου.
    11. Μοιράζουμε σε όλες τις φόρμες τα κομμένα μήλα που έχουμε βράσει.
    12. Και στο τέλος κόβουμε με τα χέρια μας πολύ μικρά κομμάτια από την ζύμη του crumble και τα τοποθετούμε πάνω από τα μήλα.
    13. Ψήνουμε τα muffin, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160˚C στον αέρα για 20΄περίπου.
    14. Στην Casamania θα βρείτε εργαλεία ζαχαροπλαστικής για τις πιο γλυκές σας δημιουργίες.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές