ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αμυγδαλόπιτα με μαρμελάδα βερίκοκο

αμυγδαλόπιτα..jpg

Ο συνδυασμός των αρωμάτων από το καβουρδισμένο βούτυρο, τα φρεσκοαλεσμένα αμύγδαλα και την μαρμελάδα βερίκοκο κάνουν αυτή την αμυγδαλόπιτα, απλά ακαταμάχητη!!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 100γρ. βούτυρο noisette
    • 180γρ. άχνη
    • 70γρ. αμύγδαλα ψημένα με την φλούδα και αλεσμένο πούδρα
    • 70γρ. αλεύρι μαλακό
    • 2γρ. baking
    • Μια πρέζα αλάτι
    • 180γρ. ασπράδι αβγού
    • 80γρ. Αμύγδαλο φιλέ
    • 150γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε πρώτα ετοιμάζοντας το βούτυρο noisette.
    2. Κόβουμε σε κομμάτια λίγο παραπάνω βούτυρο απο όσο χρειαζόμαστε, τα τοποθετούμε σε κατσαρολάκι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
    3. Όταν περάσει το στάδιο όπου το βούτυρο έχει λιώσει. Παρατηρούμε ότι τα λευκά κατάλοιπα του βουτύρου αρχίζουν να καραμελώνουν, να παίρνει το βούτυρο ένα σκούρο χρώμα και άρωμα φουντουκιού.
    4. Περνάμε το βούτυρο από ένα σουρωτήρι, το ζυγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
    5. Ανακατεύουμε μέσα στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα στερεά υλικά, την άχνη, το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου και το baking .
    6. Συνεχίζουμε σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε τα ασπράδια.
    7. Μόλις αρχίσει να ομογενοποιήται το μείγμα μας προσθέτουμε και το βούτυρο noisette.
    8. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τέσσερις ώρες, σκεπασμένο με μεμβράνη, η οποία φροντίζουμε να εφάπτεται στην επιφάνεια της ζύμης.
    9. Αδειάζουμε τη ζύμη μας σε μια στρογγυλή φόρμα με 20εκ. διάμετρο και πασπαλίζουμε την επιφάνεια του γλυκου με τα αμύγδαλα φιλέ.
    10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170˚C στον αέρα για 30΄ περιπου.
    11. Ενώ ψήνεται η αμυγδαλόπιτα, ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα βερίκοκο με 10% νερό και την αφήνουμε στην άκρη.
    12. Αφήνουμε την αμυγδαλόπιτα για λίγο να κρυώσει και την ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.
    13. Mε τη βοήθεια ενός πινέλου περνάμε την επιφάνια της αμυγδαλόπιτας με την επικάλυψη μαρμελάδας.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές