ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Valentine cookies

valentine cookies.jpg

Λατρεύω αυτή τη τεχνική για marble cookies γιατί δεν υπάρχει λάθος και σωστό στο πως θα δημιουργήσεις τις γραμμές του μαρμάρου, όλα τα μπισκότα είναι διαφορετικά και συγχρόνως υπέροχα.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη για μπισκότα

    • 120γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 110γρ ζάχαρη άχνη
    • 1 αβγό
    • 240γρ αλεύρι μαλακό
    • Βανίλια
    • 1/4 κ.γλυκού αλάτι

    Royal icing

    • 180γρ ζάχαρη άχνη
    • 1 ασπράδι αβγού
    • 1κ.γλυκού χυμό λεμονιού
    • Βανίλια
    • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Η ζύμη μας είναι πάρα πολύ εύκολη.Σε ένα μίξερ, με το φτερό, αναμιγνύουμε πρώτα από όλα το βούτυρο με την άχνη σε χαμηλή ταχύτητα χωρίς να τα αφρατέψουμε. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Η ζύμη μας σε αυτή τη φάση είναι πολύ μαλακιά και δεν μπορούμε να την ανοίξουμε.
    2. Για τον λόγο αυτό,την αφήνουμε μια ώρα στο ψυγείο για να "ξεκουραστεί".
    3. Ανοίγουμε την ζύμη μας, τοποθετώντας την ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες για να μην κολλάει.
    4. Κόβουμε μπισκότα με ένα κουπάτ σε σχήμα καρδιάς. Η συγκεκριμένη ποσότητα ζύμης βγάζει 30 μπισκότα περίπου.
    5. Τα τοποθετούμε σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητική σιλικόνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160˚C στον αέρα για 20΄περίπου.
    6. Αφού ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν ξεκινήσουμε την διακόσμηση.
    7. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το γλάσο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε τα 2/3 του γλάσου μέσα σε ένα βαθύ μπολ και χρωματίζουμε το υπόλοιπο 1/3 του γλάσου με το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
    8. Γεμίζουμε ένα λεπτό κορνέ με το κόκκινο γλάσο, δημιουργούμε κάθετες και οριζόντιες γραμμές στην επιφάνεια του λεύκου γλάσου και με μία οδοντογλυφίδα ανακατέυουμε ελαφρά τα δύο χρώματα.
    9. Ακουμπάμε ένα μπισκότο επάνω στην επιφάνεια του γλάσου, προσεκτικά να μην βυθιστεί. Σηκώνουμε το μπισκότο και αφήνουμε να τρέξει το γλάσο που περισσεύει για να δημιουργήσει με αυτό τον τρόπο το σχέδιο του μαρμάρου.
    10. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με όλα τα μπισκότα αλλά ενδιάμεσα δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε μερικές κόκκινες γραμμές στην επιφάνεια του γλάσου.
    11. Περιμένουμε μισή ώρα ώστε τα μπισκότα μας να στεγνώσουν και είναι έτοιμα.
    12. Στη Casamania θα βρέιτε σκεύη και εργαλεία ζαχαροπλαστικής σε εξαιρετική ποιότητα.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές