ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Ρυζόγαλο
Γάλα και κανέλα: δύο υλικά τα οποία ανακαλούν αυτομάτως αναμνήσεις μυρωδιών, γεύσεων, προσώπων, συναισθημάτων. Το παραδοσιακό ρυζόγαλο συνδυάζει και τα δύο, γι’ αυτό και είναι αγαπημένη γεύση όλων.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 340γρ νερό
- 90γρ ρύζι γλασέ
- 950γρ γάλα
- 250γρ κρέμα γάλακτος
- 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- Βανίλια
- 60γρ. κορν φλάουρ
- 50γρ. γάλα
- Κανέλα σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε πρώτα το ρύζι και το στραγγίζουμε.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει.
- Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράζει για 15΄περιπου.
- Στραγγίζουμε το ρύζι και το κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με τα 50γρ γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κατόπιν ρίχνουμε μέσα σε μια καθαρή κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη καθώς και τη βανίλια.
- Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας το ρύζι και το μείγμα με το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να δέσει.
- Σερβίρουμε το ρυζόγαλο, όπως είναι, ζεστό, σε μπολάκια.
- Όταν κρυώσει το ρυζόγαλο, το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και το απολαμβάνουμε.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές