ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρυζόγαλο

παραδοσιακό ρυζόγαλο.jpg

Γάλα και κανέλα: δύο υλικά τα οποία ανακαλούν αυτομάτως αναμνήσεις μυρωδιών, γεύσεων, προσώπων, συναισθημάτων. Το παραδοσιακό ρυζόγαλο συνδυάζει και τα δύο, γι’ αυτό και είναι αγαπημένη γεύση όλων.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 340γρ νερό
    • 90γρ ρύζι γλασέ
    • 950γρ γάλα
    • 250γρ κρέμα γάλακτος
    • 200γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • Βανίλια
    • 60γρ. κορν φλάουρ
    • 50γρ. γάλα
    • Κανέλα σε σκόνη
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Πλένουμε πρώτα το ρύζι και το στραγγίζουμε.
    2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό να βράσει.
    3. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράζει για 15΄περιπου.
    4. Στραγγίζουμε το ρύζι και το κρατάμε στην άκρη.
    5. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με τα 50γρ γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    6. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα σε μια καθαρή κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη καθώς και τη βανίλια.
    7. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα της κατσαρόλας το ρύζι και το μείγμα με το κορν φλάουρ.
    8. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να δέσει.
    9. Σερβίρουμε το ρυζόγαλο, όπως είναι, ζεστό, σε μπολάκια.
    10. Όταν κρυώσει το ρυζόγαλο, το πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και το απολαμβάνουμε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές