ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Ρυζόγαλο

ρυζόγαλο.jpg

Γάλα και κανέλα: δύο υλικά τα οποία ανακαλούν αυτομάτως αναμνήσεις μυρωδιών, γεύσεων, προσώπων, συναισθημάτων. Το παραδοσιακό ρυζόγαλο συνδυάζει και τα δύο, γι’ αυτό και είναι αγαπημένη γεύση όλων.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 240γρ νερό
    • 90γρ ρύζι γλασέ
    • 950γρ γάλα
    • 250γρ κρέμα γάλακτος
    • 220γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • Βανίλια
    • 80γρ κορν φλάουρ
    • 50γρ γάλα
    • Κανέλα σε σκόνη
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε την συνταγή μας βράζουμε σε μια κατσαρόλα, το νερό με το ρύζι για 20΄περιπου.
    2. Στραγγίζουμε το ρύζι και το κρατάμε στην άκρη.
    3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλαουρ με τα 50γρ γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    4. Κατόπιν ρίχνουμε μέσα σε μια καθαρή κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη καθώς και τη βανίλια.
    5. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, ενσωματώνουμε στο μείγμα της κατσαρόλας το ρύζι και το μείγμα με το κορν φλάουρ.
    6. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να δέσει.
    7. Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκι κι όταν κρυώσει, το πασπαλίζουμε με αρωματική κανέλα.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές