ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Rainbow cake

rainbow-cake.jpg

Επιλέγουμε να βλέπουμε την «πολύχρωμη» πλευρά της ζωής, γι’ αυτό και δίνουμε χρώμα στα γλυκά μας! Πολύχρωμη, παιχνιδιάρικη και πεντανόστιμη τούρτα που ενθουσιάζει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 70 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    Cake

    • 200γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 600γρ ζάχαρη
    • Μια πρέζα αλάτι
    • Βανίλια
    • 6 αβγά
    • 500γρ αλεύρι μαλακό
    • 8γρ baking powder
    • 3γρ μαγειρική σόδα
    • 320γρ φρέσκο γάλα πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου

    Βουτυρόκρεμα

    • 400γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 560γρ ζάχαρη άχνη
    • Βανίλια
    • 300γρ κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου (το αφήνουμε μισή ώρα σε απορροφητικό χαρτί για να βγάλει την επιπλέον υγρασία που έχει)
    • Πολύχρωμη τρούφα και χρώματα ζαχαροπλαστικής από το Sugarworld
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξουμε το δικό μας πολύχρωμο κέικ. Αν βάλετε και τα παιδιά στη διαδικασία, θα γίνει παιχνίδι.
    2. Ξεκινάμε με τα cake. Θα ετοιμάσουμε μια μεγάλη ποσότητα μείγματος για κέικ βανίλια και θα το χρωματίσουμε με πέντε διαφορετικά χρώματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα στήσουμε στο τέλος μια πολύχρωμη τούρτα.
    3. Ενώνουμε και κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και το baking powder.
    4. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 6΄περιπου, ώστε αυτό να αφρατέψει καλά.
    5. Προσθέτουμε, διατηρώντας την ίδια ταχύτητα, σταδιακά τα αβγά, φροντίζοντας να ενωθούν με το μείγμα του βουτύρου.
    6. Χαμηλώνουμε, έπειτα, ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό από το μείγμα με το αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι.
    7. Χωρίζουμε το μείγμα του κέικ σε πέντε μέρη των 400γρ και τα χρωματίζουμε με πέντε διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής.
    8. Τοποθετούμε το μείγμα σε πέντε στρογγυλές φόρμες μιας χρήσης διαμέτρου 20εκ (τις έχουν όλα τα σουπερ μάρκετ), τις οποίες αλείφουμε πριν με λίγο βούτυρο κι αλεύρι.
    9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150˚C για 40΄περίπου.
    10. Ο λόγος που ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία είναι για να μην αλλοιωθούν τα χρωματα στο ψήσιμο.
    11. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν κι εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα.
    12. Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του στο μίξερ με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 6-7’, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
    13. Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
    14. Χαμηλώνουμε σε μέτρια ταχύτητα και προσθέτουμε λίγο λίγο το τυρί κρεμά.
    15. Ανεβάζουμε ταχύτητα να αφρατέψει λίγο ακόμα και είναι έτοιμη.
    16. Όταν κρυώσουν τα φύλλα του κέικ, τα ισιώνουμε από πάνω με ένα μαχαίρι και στήνουμε την τούρτα μας, τοποθετώντας ανάμεσα σε αυτά στρώσεις βουτυρόκρεμας. Φροντίζουμε να κρατήσουμε λίγη για να καλύψουμε την τούρτα περιμετρικά.
    17. Βάζουμε την τούρτα μα; στο ψυγείο για μία ώρα, ώστε να κρυώσει και να «σταθεί».
    18. Καλύπτουμε το rainbow cake με βουτυρόκρεμα και τo διακοσμούμε με πολύχρωμη τρούφα.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές