ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Rainbow cake

pride birhtday cake.jpg

Επιλέγουμε να βλέπουμε την «πολύχρωμη» πλευρά της ζωής, γι’ αυτό και δίνουμε χρώμα στα γλυκά μας! Πολύχρωμη, παιχνιδιάρικη και πεντανόστιμη τούρτα που ενθουσιάζει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 70 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Κέικ

    • 250γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 250γρ ζάχαρη κρυστάλικη
    • 4 αβγά
    • 300γρ φρέσκο γάλα πλήρες
    • βανίλια
    • 450γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • Μια πρέζα αλάτι

    Βουτυρόκρεμα

    • 540γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 560γρ ζάχαρη άχνη
    • 2 βανίλιες
    • Ξύσμα από ένα λεμόνι
    • 300γρ κρέμα τυρί σε θερμοκρασία δωματίου (το αφήνουμε μισή ώρα σε απορροφητικό χαρτί για να βγάλει την επιπλέον υγρασία που έχει)
    • 200γρ. Πολύχρωμη τρούφα
    • Χρώματα ζαχαροπλαστικής Pro Gel της Rainbow Dust
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Δεν είναι και τόσο δύσκολο να φτιάξουμε το δικό μας πολύχρωμο κέικ. Αν βάλετε και τα παιδιά στη διαδικασία, θα γίνει παιχνίδι.
    2. Ξεκινάμε με τα κέικ. Θα ετοιμάσουμε μια μεγάλη ποσότητα μείγματος για κέικ βανίλια και θα το χρωματίσουμε με έξι διαφορετικά χρώματα. Με αυτόν τον τρόπο, θα στήσουμε στο τέλος μια πολύχρωμη τούρτα.
    3. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι για 6΄περιπου, ώστε αυτό να αφρατέψει καλά.
    4. Προσθέτουμε, διατηρώντας την ίδια ταχύτητα, σταδιακά τα αβγά, φροντίζοντας να ενωθούν με το μείγμα του βουτύρου.
    5. Χαμηλώνουμε, την ταχύτητα και προσθέτουμε το μισό από το μείγμα με το αλεύρι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι.
    6. Χωρίζουμε με το μείγμα του κέικ σε έξι μέρη των 240γρ. και τα χρωματίζουμε με τα έξι χρώματα του ουράνιου τόξου (κόκκινο,πορτοκαλί,κίτρινο,πράσινο,μπλε,μώβ) χρησιμοποιώντας χρώματα ζαχαροπλαστικής.
    7. Τοποθετούμε το μείγμα σε έξι στρογγυλές φόρμες μιας χρήσης διαμέτρου 20εκ (τις έχουν όλα τα σουπερ μάρκετ), τις οποίες αλείφουμε πριν με λίγο βούτυρο κι αλεύρι.
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 140˚C για 40΄περίπου.
    9. Ο λόγος που ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία είναι για να μην αλλοιωθούν τα χρωματα στο ψήσιμο.
    10. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν κι εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα.
    11. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ με το φτερό, σε δυνατή ταχύτητα για 6΄-7’, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
    12. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε την κρέμα μας για 2΄-3΄ ακόμα.
    13. Χρησιμοποιούμε τα 2/3 της κρέμας για να στήσουμε την τούρτα μας εσωτερικά. Τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια του κέικ μια στρώση βουτυρόκρεμας και αφήνουμε το γλυκό μας για μισή ώρα στην καταψυξη.
    14. Φροντίζουμε να κρατήσουμε το 1/3 της κρέμας για να καλύψουμε την τούρτα μας περιμετρικά.
    15. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας με μια σπάτουλα περιμετρικά της τούρτας μας και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ακόμα, ώστε να κρυώσει και να «σταθεί».
    16. Διακοσμούμε το rainbow cake με πολύχρωμη τρούφα και είναι έτοιμο.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές