ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Pizza rolls

best pizza rolls .jpg

Ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ των παιδιών όταν μαζεύονται στο σπίτι μας, είναι πίτσα σε ατομικά ρολάκια. Παρόλο που αλλάζω συνέχεια τα υλικά της γέμισης ανάλογα με την εποχή και την παρέα, ένα δεν αλλάζω ποτέ.. τη ζύμη. Είναι η καλύτερη ζύμη πίτσας που έχετε δοκιμάσει.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 50 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Zύμη

    • 20γρ μαγιά νωπή
    • 250γρ νερό δροσερό
    • 30γρ βούτυρο λιωμένο
    • 1 κ.γλυκόυ αλάτι
    • 1/2 κ.γλυκού ζάχαρη
    • 50γρ ελαιόλαδο
    • 500γρ αλεύρι για πίτσα (αλεύρι δυνατό)

    Σάλτσα ντομάτας

    • 4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
    • 1 σκελίδα σκόρδο
    • 1/2 κ.σούπας ζάχαρη
    • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
    • 1κ.σούπας πελτέ ντομάτας
    • Μια χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού

    Γέμιση

    • 300γρ Μοτσαρέλα
    • 200γρ τυρί γκούντα
    • Αλλαντικά της αρεσκείας σας
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε από την σάλτσα ντομάτας, η οποία θέλει λίγο περισσότερο χρόνο. Μπορείτε να την φτιάξετε από τη προηγουμένη μέρα, αντέχει στο ψυγείο 3-4 μέρες.
    2. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες με έναν πολύ εύκολο τρόπο. Χαράζουμε τις ντομάτες και τις βουτάμε σε νερό που βράζει, για 3''. Θα δείτε πως η φλούδα της ντομάτας φεύγει αμέσως, χωρίς κόπο. Ένα πολύ σημαντικό μυστικό για όλες τις σάλτσες ντομάτας είναι να αφαιρέσουμε τα σπόρια. Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο ακούγετε, απλά πιέζουμε τις ντομάτες με τα χέρια μας και βγαίνουν μόνα τους τα σπόρια.
    3. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει για μισή ώρα περίπου. Μέχρι να εξατμισθεί η υγρασία και να δέσει η σάλτσα.
    4. Η ζύμη είναι πολύ εύκολη. Αρχικά ενώνουμε στον κάδο του μίξερ το νερό,το λάδι, το βούτυρο, την ζάχαρη και την μαγιά μέχρι να διαλυθούν πολύ καλά.
    5. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε με τον γάτζο του μίξερ. Στη αρχή ζυμώνουμε σε αργή ταχύτητα για 3΄και μετά σε μέτρια ταχύτητα για 5΄ περίπου.
    6. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20΄.
    7. Ανοίγουμε τη ζύμη της πίτσας σε ένα παραλληλόγραμμο 50x30εκ. Απλώνουμε στην σάλτσα ντομάτας, κρατώντας ακάλυπτα 2εκ από τις άκρες. Συνεχίζουμε με τα τυριά, τα αλλαντικά ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.
    8. Τυλίγουμε τη ζύμη μας, ξεκινώντας από τη πλευρά των 50εκ, ώστε να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο ρολό.
    9. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 12-14 ρολά, τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και προσθέτουμε λίγο ακόμα τυρί τριμμένο επάνω στα ρολά μας.
    10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40΄ περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές