ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Panna cotta με μαστίχα Χίου και σταφύλι γλυκό του κουταλιού

panna-cotta.jpg

Το πιο ανάλαφρο Ιταλικό επιδόρπιο αποκτά ελληνικό χαρακτήρα με το άρωμα από τη μαστίχας Χίου και το γλυκό του κουταλιού σταφύλι.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    Κρέμα

    • 12,5γρ ζελατίνη (5 φύλλα)
    • 130γρ γάλα
    • 70γρ ζάχαρη
    • 1κ.γλυκού μαστίχα Χίου σκόνη ή λίγες σταγόνες μαστιχέλαιο
    • 750γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

    Διακόσμηση

    • Γλυκό του κουταλιού σταφύλι
    • 100γρ φιστίκια Αιγίνης
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Πρώτα από όλα τοποθετούμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν.
    2. Έπειτα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρα και τη μαστίχα. Προσοχήδεν θέλουμε να βράσει.
    3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη στο γάλα, αφού πριν φροντίσουμε να τη στραγγίζουμε καλά από το νερό.
    4. Αφού διαλυθεί πολύ καλά η ζελατίνη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
    5. Αδειάζουμε την panna cotta σε φόρμες ή ποτήρια.
    6. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
    7. Αν έχουμε χρησιμοποιήσει φόρμες για panna cotta, βυθίζουμε τα 2/3 από κάθε φόρμα σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και την αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο.
    8. Γαρνίρουμε μεγλυκό του κουταλιού σταφύλι και φιστίκια Αιγίνης.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές