ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Καρυδόπιτα

καρυδοπιτα.jpg

Μια παραδοσιακή συνταγή αξεπέραστης νοστιμιάς που υπόσχεται να σας ευχαριστήσει όλους. Αφράτη, μυρωδάτη και καλοσιροπιασμένη, η καρυδόπιτα αυτή θα συντροφεύσει γλυκά τα Κυριακάτικα τραπέζια σας και δύσκολα θα μπορείτε να πείτε όχι και για ένα δεύτερο κομμάτι!!!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Καρυδόπιτα

    • 110γρ ηλιέλαιο
    • 2 μεγάλα αβγά
    • 110γρ γάλα
    • 125γρ ζάχαρη
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 1κ.γλυκού κανέλα
    • ½ κ.γλυκού γαρύφαλλο
    • 20γρ σιμιγδάλι ψιλό
    • ½ κ.γλυκού κακάο σκόνη κοσκινισμένο
    • 210γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 2 ½ κ.γλυκού baking powder
    • 60γρ καρύδια τριμμένα

    Σιρόπι

    • 260γρ νερό
    • 340γρ ζάχαρη
    • 60γρ γλυκόζη
    • 1 ξύλο κανέλας
    • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε πρώτα τη συνταγή μας ετοιμάζοντας το σιρόπι γιατί όταν θα σιροπιάσουμε το γλυκό μας θα πρέπει η καρυδόπιτα να είναι ζεστή και το σιρόπι κρύο.
    2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5΄ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
    3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
    4. Για την καρυδόπιτα ενώνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το σιμιγδάλι, το κακάο και το φρεσκοτριμμένο καρύδι.
    5. Σε μια κανάτα δοσομετρητή χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός τα αβγά, το ηλιέλαιο, το γάλα, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.
    6. Προσθέτουμε το δεύτερο μείγμα μέσα στο αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
    7. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28εκ, το οποίο έχουμε βουτυρώσει με ένα πινέλο.
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 30΄ περίπου.
    9. Όταν ψηθεί η καρυδόπιτα μας, την αποσύρουμε από το φούρνο και τη χαράζουμε με ένα μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια.
    10. Σιροπιάζουμε κατευθείαν το γλυκό μας όπως είναι ζεστό με το κρύο σιρόπι που ετοιμάσαμε. Χρησιμοποιούμε μια κουτάλα και σιροπιάζουμε προσεκτικά χωρίς να χαλάσει η επιφάνεια της καρυδόπιτας.
    11. Ένα σιροπιαστό γλυκό ταψιού πρέπει να μείνει 4-5 ώρες να σταθεροποιηθεί πρίν το δοκιμάσουμε.
    12. Η ζαχαροπλαστική γίνεται πιο εύκολη όταν έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία. Θα βρείτε τα καλύτερα σκεύη και εργαλεία κουζίνας στην Casamania.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές