ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Οι καλύτεροι κουραμπιέδες
Η κατεξοχήν χριστουγεννιάτικη λιχουδιά πασπαλισμένη με μπόλικη ζάχαρη και σπιτική θαλπωρή! Η νοσταλγική μυρωδιά βουτύρου, μαστίχας και ανθόνερου καθώς και η τραγανή γεμάτη αμύγδαλα υφή των συγκεκριμένων κουραμπιέδων θα σας κάνει να λατρέψετε τη συνταγή.
- Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 18 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 380γρ αλεύρι μαλακό
- 50γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 250γρ λιωμένο βούτυρο γάλακτος
- 2κρόκοι
- 50γρ λικέρ μαστίχας
- Βανίλια
- 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
- 300γρ άχνη ζάχαρη
- 100γρ ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε, στον αέρα, στους 180˚C για 8΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Ενώ ψήνονται, τα ανακατεύουμε 1-2 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αφήνουμε τα αμύγδαλα να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε στους κουραμπιέδες.
- Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει πάρα πολύ καλά.
- Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, προσέχοντας να απορροφηθούν καλά από το μείγμα.
- Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και συνεχίζουμε με τη βανίλια και το λικέρ. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
- Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και δουλεύουμε το ζυμάρι στο χέρι.
- Προτιμώ το συγκεκριμένο γλύκισμα σε μικρές μπουκίτσες.
- Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες 25-30γρ.,κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλο μας σε κάθε κουραμπιεδάκι για να κρατήσει την ζάχαρη άχνη.
- Στο τέλος, ψήνουμε στους 170˚C ,στον αέρα για 18'-20' περίπου. Μόλις βγουν από το φούρνο, τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο ενώ είναι ακόμα ζεστοί και τους ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με άχνη «αχνίζουμε».
- Τους τοποθετούμε σε πιατέλα και τους «αχνίζουμε» για ακόμη μία φορά.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές