ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι καλύτεροι κουραμπιέδες

οι καλύτεροι κουραμπιέδες.jpg

Η κατεξοχήν χριστουγεννιάτικη λιχουδιά πασπαλισμένη με μπόλικη ζάχαρη και σπιτική θαλπωρή! Η νοσταλγική μυρωδιά βουτύρου, μαστίχας και ανθόνερου καθώς και η τραγανή γεμάτη αμύγδαλα υφή των συγκεκριμένων κουραμπιέδων θα σας κάνει να λατρέψετε τη συνταγή.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 18 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 380γρ αλεύρι μαλακό
    • 50γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • 250γρ λιωμένο βούτυρο γάλακτος
    • 2κρόκοι
    • 50γρ λικέρ μαστίχας
    • Βανίλια
    • 1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
    • 300γρ άχνη ζάχαρη
    • 100γρ ανθόνερο
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε, στον αέρα, στους 180˚C για 8΄ περίπου μέχρι να ροδίσουν. Ενώ ψήνονται, τα ανακατεύουμε 1-2 φορές για να ψηθούν ομοιόμορφα.
    2. Αφήνουμε τα αμύγδαλα να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιμοποιήσουμε στους κουραμπιέδες.
    3. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει πάρα πολύ καλά.
    4. Προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους, προσέχοντας να απορροφηθούν καλά από το μείγμα.
    5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και συνεχίζουμε με τη βανίλια και το λικέρ. Τέλος, ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι.
    6. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και δουλεύουμε το ζυμάρι στο χέρι.
    7. Προτιμώ το συγκεκριμένο γλύκισμα σε μικρές μπουκίτσες.
    8. Πλάθουμε μικρές μπαλίτσες 25-30γρ.,κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα με το δάχτυλο μας σε κάθε κουραμπιεδάκι για να κρατήσει την ζάχαρη άχνη.
    9. Στο τέλος, ψήνουμε στους 170˚C ,στον αέρα για 18'-20' περίπου. Μόλις βγουν από το φούρνο, τους ραντίζουμε με λίγο ανθόνερο ενώ είναι ακόμα ζεστοί και τους ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ με άχνη «αχνίζουμε».
    10. Τους τοποθετούμε σε πιατέλα και τους «αχνίζουμε» για ακόμη μία φορά.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές