ΣΥΝΤΑΓΕΣ

New York cheesecake

New York cheesecake..jpg

Η κλασσική συντάγη για το αυθεντικό New York cheesecake που όλοι αγαπάμε και σπάνια φτιάχνουμε στο σπίτι είναι ευκολή, γρήγορη και εξάφανίζεται ακόμα πιο γρήγορα!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 100 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Βάση

    • 250γρ μπισκότα τύπου digestive
    • 20γρ καστανή ζάχαρη
    • 80γρ βούτυρο λιωμένο

    Κρέμα Cheesecake

    • 500γρ τυρί κρέμα
    • 140γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • Ξύσμα από ένα λεμόνι
    • 20γρ αλεύρι
    • 1 μεγάλο αβγό
    • 1 κρόκο αβγού
    • 25γρ χυμός λεμονιού

    Μαρμελάδα Φράουλα

    • 200γρ μαρμελάδα φράουλα
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με τη βάση για το cheesecake. Αρχικά, θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, ώσπου να γίνουν σκόνη και μετά τα ενώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
    2. Απλώνουμε το μείγμα της βάσης σε μια στρογγυλή φόρμα 20εκ. Πιέζουμε στο κάτω μέρος της βάσης και ομοιόμορφα σηκώνουμε το μείγμα μπισκότου στα τοιχώματα.
    3. Ψήνουμε την βάση μπισκότου στους 170˚C για 10΄ περίπου.
    4. Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του χρόνου που χρειάζεται για να κρυώσει η βάση μας, ετοιμάζουμε την κρέμα.
    5. Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι για 5΄.
    6. Προσθέτουμε σταδιακά το αβγό, τον κρόκο, τον χυμό λεμονιού κι αφού ολοκληρώσουμε με αυτά, συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο ακόμα το μείγμα μας
    7. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση του cheesecake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100˚C για 90΄ περιπου.
    8. Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει, απλώνουμε μια λεπτή στρώση από μαρμελάδα φράουλα και διακοσμούμε με φρέσκιες φράουλες.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές