ΣΥΝΤΑΓΕΣ
New York cheesecake
Η κλασσική συντάγη για το αυθεντικό New York cheesecake που όλοι αγαπάμε και σπάνια φτιάχνουμε στο σπίτι είναι ευκολή, γρήγορη και εξάφανίζεται ακόμα πιο γρήγορα!
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 100 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Βάση
- 250γρ μπισκότα τύπου digestive
- 20γρ καστανή ζάχαρη
- 80γρ βούτυρο λιωμένο
Κρέμα Cheesecake
- 500γρ τυρί κρέμα
- 140γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 20γρ αλεύρι
- 1 μεγάλο αβγό
- 1 κρόκο αβγού
- 25γρ χυμός λεμονιού
Μαρμελάδα Φράουλα
- 200γρ μαρμελάδα φράουλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε με τη βάση για το cheesecake. Αρχικά, θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, ώσπου να γίνουν σκόνη και μετά τα ενώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
- Απλώνουμε το μείγμα της βάσης σε μια στρογγυλή φόρμα 20εκ. Πιέζουμε στο κάτω μέρος της βάσης και ομοιόμορφα σηκώνουμε το μείγμα μπισκότου στα τοιχώματα.
- Ψήνουμε την βάση μπισκότου στους 170˚C για 10΄ περίπου.
- Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του χρόνου που χρειάζεται για να κρυώσει η βάση μας, ετοιμάζουμε την κρέμα.
- Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι για 5΄.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αβγό, τον κρόκο, τον χυμό λεμονιού κι αφού ολοκληρώσουμε με αυτά, συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο ακόμα το μείγμα μας
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση του cheesecake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100˚C για 90΄ περιπου.
- Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει, απλώνουμε μια λεπτή στρώση από μαρμελάδα φράουλα και διακοσμούμε με φρέσκιες φράουλες.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές