ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Curd λεμονιού
Όταν αυτή την εποχή η φύση σου χαρίζει απλόχερα κατακίτρινα, ζουμερά και μυρωδάτα λεμόνια, άρπαξε την ευκαιρία και φτιάξε μια υπέροχα βελούδινη curd λεμονιού!!! Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και απλή στην εκτελέσή της, το αποτέλεσμα όμως ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!!!
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 60γρ χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από δύο λεμόνια
- 100γρ ζάχαρη
- 60γρ βούτυρο 82% λιπαρά
- 2 αβγά
- Βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα αβγά, την βανίλια και το ξύσμα.
- Ανακατεύουμε συνεχόμενα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να δένει και να γίνεται μια σφιχτή κρέμα.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και παράλληλα ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
- Καλύπτουμε την κρέμα μας με μια μεμβράνη, η οποία εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
- Όταν είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε σε ένα βάζο και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
- Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές