ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Curd λεμονιού

lemon curd_.jpg

Όταν αυτή την εποχή η φύση σου χαρίζει απλόχερα κατακίτρινα, ζουμερά και μυρωδάτα λεμόνια, άρπαξε την ευκαιρία και φτιάξε μια υπέροχα βελούδινη curd λεμονιού!!! Η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και απλή στην εκτελέσή της, το αποτέλεσμα όμως ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο!!!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 60γρ χυμό λεμονιού
    • Ξύσμα από δύο λεμόνια
    • 100γρ ζάχαρη
    • 60γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 2 αβγά
    • Βανίλια
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα αβγά, την βανίλια και το ξύσμα.
    2. Ανακατεύουμε συνεχόμενα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να δένει και να γίνεται μια σφιχτή κρέμα.
    3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και παράλληλα ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
    4. Καλύπτουμε την κρέμα μας με μια μεμβράνη, η οποία εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.
    5. Όταν είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε σε ένα βάζο και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
    6. Διατηρείται στο ψυγείο μέχρι και μία εβδομάδα.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές