ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Κερασόπιτα

κερασόπιτα_.jpg

Τάρτα με κεράσια ή κερασόπιτα, όπως κι αν την πούμε, η συγκεκριμένη συνταγή είναι απλά υπέροχη. Στο κάτω μέρος έχει αφράτη ζύμη, που αγκαλιάζει τα κεράσια, ενώ από πάνω καλύπτεται με τριμμένο μπισκότο.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    ΖΥΜΗ

    70 γραμμ. γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

    25 γραμμ. ζάχαρη

    25 γραμμ. μαγιά νωπή

    1 αβγό

    Βανίλια

    200 γραμμ. αλεύρι δυνατό (για τσουρέκι)

    Μια πρέζα αλάτι

    110 γραμμ. βούτυρο

    ΓΕΜΙΣΗ

    300γρ  κεράσια χωρίς κουκούτσια

    CRUMBLE ΜΠΙΣΚΟΤΟ

    60γραμμ. βούτυρο

    60γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

    Βανίλια

    60γραμμ. ζάχαρη

    40γραμμ. αμύγδαλο πούδρα

  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με το crumble (μπισκότο). Είναι εύκολο και πρέπει να μείνει στο ψυγείο για λίγη ώρα.
    2. Ενώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.
    3. Κόβουμε τα κεράσια στη μέση και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε.
    4. Συνεχίζουμε με τη ζύμη μας. Τοποθετούμε στο μίξερ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά.
    5. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τον γάτζο του μίξερ ,μέχρι να διαλυθεί καλά η μαγιά.
    6. Προσθέτουμε το αβγό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
    7. Στη συνέχεια, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη βανίλια το αλάτι και το αλεύρι.
    8. Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να προκύψει ένα ζυμάρι.
    9. Ξεκινάμε να ρίχνουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια, το ένα κομμάτι μετά το άλλο. Προσοχή, περιμένουμε να απορροφηθεί το κάθε κομμάτι κι έπειτα ρίχνουμε το επόμενο.
    10. Όταν η ζύμη μας ενσωματώσει και το τελευταίο κομμάτι βουτύρου, δυναμώνουμε λίγο την ταχύτητα του μίξερ και το αφήνουμε να τη ζυμώσει για 12’.
    11. Αφήνουμε το ζυμάρι μας στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20΄.
    12. Σε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ στρώνουμε τη ζύμη μας πιέζοντας με την άκρη των δαχτύλων, τοποθετούμε τα κεράσια πιέζοντας προς τα μέσα και από πάνω το crumble σε μικρά κομμάτια .
    13. Αφήνουμε την κερασόπιτα μας σε ενα ζεστό σημειο να φουσκώσει για 30΄-40΄περίπου.
    14. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180˚C 30΄περίπου.
    15. Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές