ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Cupcakes με σοκολάτα και μπανάνα

κέικ μπανάνα σοκολάτα με βουτυρόκρεμα.jpg

Αν μπορούσα να ξεχωρίσω την ιδανική συνταγή για τα παιδικά πάρτυ, θα ήταν αυτά τα λαχταριστά cupcakes σοκολάτας με κομμάτια μπανάνας και την καλύτερη βουτυρόκρεμα που έχετε δοκιμάσει!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Cupcakes

    • 200γρ βούτυρο
    • 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα bitter
    • 2κ.σούπας νερό
    • 1/2 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
    • 200γρ ζάχαρη
    • 4 αβγά μεγάλα
    • 260γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 100γρ σταγόνες σοκολάτας
    • 2 μπανάνες

    Βουτυρόκρεμα

    • 230γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
    • 170γρ κρέμα τυρί
    • 300γρ άχνη ζάχαρη
    • 50γρ ION κακάο
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με τη ζύμη του κέικ, διαλύοντας το 1/2 κουταλάκι του καφέ μέσα στο νερό.
    2. Λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να προκύψει ένα ενιαίο μείγμα.
    3. Ενώνουμε το μείγμα του καφέ με το μείγμα της σοκολάτας και το αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του πριν το χρησιμοποιήσουμε μέσα στη ζύμη.
    4. Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 6΄ περίπου,μέχρι να διογκωθούν και να ασπρίσουν.
    5. Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η σοκολάτα με τα αβγά.
    6. Στο τέλος σταματάμε το μίξερ,αποσύρουμε τον κάδο και προσθέτουμε το αλεύρι, με τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε το μείγμα του κέικ με μια σπάτουλα μαρίζ κάνοντας απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω.
    7. Γεμίζουμε με την ζύμη του κέικ,15 θήκες για cupcakes μέχρι τη μέση προσθέτουμε κομματάκια μπανάνας και συμπληρώνουμε με λίγη ζύμη ακόμα.
    8. Ψήνουμε στους 170˚C για 17΄ περίπου.
    9. Για την βουτυρόκρεμα, η πρώτη και βασική κίνηση που πρέπει να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε το τυρί κρέμα πάνω σε απορροφητικό χαρτί 30΄να τραβήξει τα υγρά του.
    10. Έπειτα, κοσκινίζουμε την άχνη με το κακάο.
    11. Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο μόνο του για να αφρατέψει καλά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
    12. Προσθέτουμε την άχνη με το κακάο και συνεχίζουμε να χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα.
    13. Τέλος ρίχνουμε το τυρί κρέμα σε κομμάτια στον κάδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πολύ καλά.
    14. Η κρέμα βουτύρου πρέπει να μείνει μια ώρα στο ψυγείο πριν τη χρησιμοποιήσουμε.
    15. Περιμένουμε να κρυώσουν τα cupcakes, γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και διακοσμούμε με καραμελωμένες.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές