ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Μπισκότα σοκολάτας gianduja

gianduja-cookies.jpg

Εύκολα μπισκότα με γεύσης φουντούκι και σοκολάτα gianduja,ιδανικα για να συνοδεύσουν τον καφέ και το τσάι μας. Η gianduja είναι μια γλυκιά σοκολάτα που περιέχει πραλίνα φουντουκιού.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 14 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 200γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 150γρ άχνη ζάχαρη
    • 200γρ καστανή ζάχαρη
    • 2 αβγά
    • 400γρ αλεύρι μαλακό
    • 4γρ baking powder
    • 300γρ σοκολάτα gianduja χοντροκομμένη (ή σοκολάτα με πραλίνα)
    • 300γρ φουντούκια χοντροκομμένα
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Καταρχάς, βάζουμε τα κομμάτια της σοκολάτα στο ψυγείο για να μη μας λιώσουν κατά το ζύμωμα.
    2. Ύστερα, σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τα κοσκινίζουμε.
    3. Ζυμώνουμε το βούτυρο με την άχνη και την καστανή ζάχαρη για λίγο, δεν θέλουμε να διογκωθεί.
    4. Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά.
    5. Στο τέλος, ρίχνουμε στο μίξερ το αλεύρι, τα φουντουκιά και τη σοκολάτα.
    6. Πλάθουμε τη ζύμη μας σε «μπαστούνια» και τα αφήνουμε για ένα βράδυ στο ψυγείο.
    7. Κόβουμε τα μπαστουνιά σε μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ταψί, καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί.
    8. Ψήνουμε στους 170˚C για 12΄-14΄.
    9. Μπορούμε να κρατήσουμε μερικά «μπαστούνια» στην κατάψυξη. Όποτε επιθυμούμε φρεσκοψημένα, μυρωδάτα μπισκότα, βγάζουμε τα μπαστούνια από την κατάψυξη, τα αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ κι έπειτα τα ψήνουμε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές