ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σοκολατένια γλαστράκια

σοκολατένιο γλαστράκι.jpg

Για όλους εσάς τους λάτρεις της σοκολάτας αυτή η creme patissiere με σοκολάτα και πραλίνα θα σας φέρει ένα βήμα πιό κοντά με το αντικείμενο του πόθου σας!!!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Κρέμα ζαχαροπλαστικής με Nucrema

    Crumble κακάο

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια θερμοκρασία το γάλα, την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη.
    2. Σε ένα μπολ δίπλα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε το αβγό με το κορν φλάουρ.
    3. Προσθέτουμε στα αβγά το μισό από το μείγμα του ζεστού γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και στη συνέχεια το μεταφέρουμε όλο μέσα στην κατσαρόλα, περνώντας το πρώτα από ένα σουρωτήρι.
    4. Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην καεί η κρέμα μας και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός, μέχρι να δέσει καλά το μείγμα και να προκύψει μία κρέμα.
    5. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
    6. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να κατέβει η θερμοκρασία του. Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα ΙΟΝ Patisserie και την Nucrema.
    7. Σερβίρουμε την κρέμα σε 5-6 ποτήρια που μοιάζουν με μικρά γλαστράκια και τα βάζουμε στο ψυγείο.
    8. Συνεχίζουμε ζυμώνοντας όλα μαζί τα υλικά για το crumble σοκολάτας μέσα σε ένα μπολ.
    9. Θρυμματίζουμε σε κομμάτια το crumble και το απλώνουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ή αντικολλητική σιλικόνη ψησιματος.
    10. Ψήνουμε στους 160°C για 20΄περίπου.
    11. Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το crumble και το προσθέτουμε στα ποτήρια σαν να είναι χώμα.
    12. Τέλος, στολίζουμε με ένα κλωνάρι δυόσμο με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να δίνει την αίσθηση ότι είναι φυτεμένο.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές