ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Marshmallows σοκολάτα

chocolate marshmallow.jpg

Αν μου έλεγαν να ξεχωρίσω μια από τις συνταγές που έμαθα στη σχολή, θα ήταν αυτά τα σοκολατένια marshmallows με μέλι, κουβερτούρα και κακάο! Ένα ξεχωριστό κέρασμα που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να σε λατρέψουν.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε την διαδικασία τοποθετώντας τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για να μαλακώσουν.
    2. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα τα 150 γρ. μελιού.
    3. Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο μέλι μέχρι τους 110 °C ή μέχρι να δέσει το σιρόπι.
    4. Αποσύρουμε από την φωτιά το σιρόπι και προσθέτουμε μέσα τα φύλλα ζελατίνης, αφού πρώτα τα έχουμε στραγγίξει πολύ καλά.
    5. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, προσθέτουμε μέσα το ζεστό μείγμα της κατσαρόλας και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά περίπου.
    6. Το μείγμα του marshmallow έχει αρχίσει να ασπρίζει. Αυτό σημαίνει ότι έχει πέσει σε θερμοκρασία και μπορούμε να προσθέσουμε την λιωμένη σοκολάτα.
    7. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα τετράγωνο ταψί 20x20εκ. το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και κοσκινισμένο κακάο.
    8. Αφήνουμε το μείγμα σε θερμοκρασία δωματίου για 24 ώρες να σταθεροποιηθεί.
    9. Μετά από 24 ώρες πασπαλίζουμε την επιφάνεια του marshmallow με κοσκινισμένο κακάο, κόβουμε σε περίπου 36 τετράγωνα marshmallows για τα οποία περνάμε όλες τις πλευρές τους από το κακάο.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές