ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Financier σοκολάτα
Τα πιο αγαπημένα γαλλικά κέικ αμυγδάλου με κακάο και κομμάτια σοκολάτας.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 100 γραμμ. βούτυρο noisette σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γραμμ. άχνη
- 60 γραμμ. αλεσμένο αμύγδαλο πούδρα
- 60 γραμμ. αλεύρι μαλακό
- 3 γραμμ. baking powder
- Μια πρέζα αλάτι
- 190 γραμμ. ασπράδι αβγού
- 25γρ ΙΟΝ κακάο
- 100γραμμ. σταγόνες σοκολάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε με την προετοιμασία του βουτύρου noisette.
- Κόβουμε σε κομμάτια το βούτυρο, υπερβαίνοντας λίγο την ποσότητα που αναγράφεται παραπάνω, τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι κι ύστερα το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
- Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει καλά. Από ένα σημείο κι έπειτα παρατηρούμε ότι εμφανίζονται λευκά κατάλοιπα στην επιφάνεια του λιωμένου βουτύρου, τα οποία στη συνέχεια καραμελώνουν, ενώ το βούτυρο παίρνει ένα σκούρο χρώμα.
- Σε αυτό το στάδιο περνάμε το βούτυρο από ένα σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τα κατάλοιπα που δεν χρειαζόμαστε, το ζυγίζουμε (ώστε να πάρουμε την ποσότητα που προβλέπεται στα υλικά μας) και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Για τα σοκολατένια financier ξεκινάμε κοσκινίζοντας μαζί το αλεύρι,την ζάχαρη άχνη, το κακάο και το baking powder.
- Στη συνέχεια ανακατεύουμε στο μίξερ, σε χαμηλή ταχύτητα, το κοσκινισμένο μείγμα μαζί με το αλεσμένο αμύγδαλο. Φροντίζουμε να τα ενώσουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε το βούτυρο noisette,το οποίο είναι σημαντικό να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφήνουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 24 ώρες, σκεπασμένο με μεμβράνη, η οποία φροντίζουμε να εφάπτεται στην επιφάνεια της ζύμης.
- Μετά από τις 24 ώρες το μείγμα μας έχει σταθεροποιηθεί.
- Γεμίζουμε μέχρι τα 3/4 μικρές ορθογώνιες φόρμες για financier ή απλές φορμές για muffins και προσθέτουμε λίγες σταγόνες σοκολάτας από πάνω.
- Ψήνουμε στους 170˚C στον αέρα για 17΄ περιπου.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές