ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Financier σοκολάτα

financier.jpg

Τα πιο αγαπημένα γαλλικά κέικ αμύγδαλου με κακάο και κομμάτια σοκολάτας.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 17 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 100 γραμμ. βούτυρο noisette
    • 180 γραμμ. άχνη
    • 60 γραμμ. πούδρα αμυγδάλου
    • 60 γραμμ. αλεύρι μαλακό
    • 3 γραμμ. baking powder
    • Μια πρέζα αλάτι
    • 190 γραμμ. ασπράδι αβγού
    • 25γρ κακάο σκόνη, κοσκινισμένο
    • 100γραμμ. σταγόνες σοκολάτες
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με την προετοιμασία του βουτύρου noisette.
    2. Κόβουμε σε κομμάτια το βούτυρο, υπερβαίνοντας λίγο την ποσότητα που αναγράφεται παραπάνω, τα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι κι ύστερα το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
    3. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει καλά. Από ένα σημείο κι έπειτα παρατηρούμε ότι εμφανίζονται λευκά κατάλοιπά στην επιφάνεια του λιωμένου βουτύρου, τα οποία στη συνέχεια καραμελώνουν, ενώ το βούτυρο παίρνει ένα σκούρο χρώμα.
    4. Σε αυτό το στάδιο περνάμε το βούτυρο από ένα σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τα λευκά κατάλοιπα, το ζυγίζουμε (ώστε να πάρουμε την ποσότητα που προβλέπεται στα υλικά μας) και το αφήνουμε να κρυώσει.
    5. Περνώντας στα στερεά υλικά, αρχικά ενώνουμε και κοσκινίζουμε το αλεύρι με την ζάχαρη άχνη. -Στη συνέχεια ανακατεύουμε στο μίξερ ,με το σύρμα, όλα τα στερεά υλικά (την άχνη, το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το κακάο και το baking). Φροντίζουμε να τα ενώσουμε καλά.
    6. Έπειτα, προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα.
    7. Στο τέλος, χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε το βούτυρο noisette.
    8. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 24 ώρες, σκεπασμένο με μεμβράνη, η οποία φροντίζουμε να εφάπτεται στην επιφάνεια της ζύμης.
    9. Μετά από τις 24 ώρες το μείγμα είναι έτοιμο. Γεμίζουμε τις φόρμες μας με αυτό και προσθέτουμε λίγες σταγόνες σοκολάτας από πάνω.
    10. Ψήνουμε στους 170˚C στον αέρα για 17΄ περιπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές