ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Carrot cookies
Αν αγαπάτε το carrot cake θα λατρέψετε αυτά τα cookies. Μια συνταγή τόσο απλή αλλά και τόσο πλούσια σε θρεπτίκα συστατικά.
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 16 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Κέικ καρότου
- 100γρ βούτυρο 82% λιπαρά
- 80γρ ζάχαρη καστανή
- 1 αβγό
- 170γρ αλεύρι μαλακό
- 1κ.γλυκου baking powder
- 1κ.γλυκου κανέλα.
- Βανίλια
- ¾ κούπας τριμμένο καρότο, τριμμένο στην λεπτή πλευρά του τρίφτη
- 100γρ. Καρύδια προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε τα καρότα στην λεπτή πλευρά του τρίφτη και τα αφήνουμε σε απορροφητηκό χαρτί για 15΄περίπου.
- Ενώνουμε και κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking, την βανίλια και την κανέλα
- Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να μαλακώσει (δεν θέλουμε να αφρατέψει).
- Προσθέτουμε το αβγό, και μόλις αυτό ενσωματωθεί συνεχίζουμε με το αλέυρι. 1.Τελευταία ρίχνουμε στο μίξερ το τριμμένο καρότο, τα χοντοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
- Αφήνουμε τη ζύμη μας για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο, για να μπορέσουμε να πλάσουμε τα cookies μας.
- Πλάθουμε μπάλες 65γρ και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Η συγκεκριμένη ποσότητα βγάζει 9 μπισκότα.
- Πατάμε με το χέρι μας ελαφρά τα μπισκότα μας πριν ψηθούν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160˚C για 16΄ περίπου.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές