ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Carrot cookies

best carrot cookies.jpg

Αν αγαπάτε το carrot cake θα λατρέψετε αυτά τα cookies. Μια συνταγή τόσο απλή αλλά και τόσο πλούσια σε θρεπτίκα συστατικά.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 16 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Κέικ καρότου

    • 100γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 80γρ ζάχαρη καστανή
    • 1 αβγό
    • 170γρ αλεύρι μαλακό
    • 1κ.γλυκου baking powder
    • 1κ.γλυκου κανέλα.
    • Βανίλια
    • ¾ κούπας τριμμένο καρότο, τριμμένο στην λεπτή πλευρά του τρίφτη
    • 100γρ. Καρύδια προαιρετικά
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Τρίβουμε τα καρότα στην λεπτή πλευρά του τρίφτη και τα αφήνουμε σε απορροφητηκό χαρτί για 15΄περίπου.
    2. Ενώνουμε και κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το baking, την βανίλια και την κανέλα
    3. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη, μέχρι να μαλακώσει (δεν θέλουμε να αφρατέψει).
    4. Προσθέτουμε το αβγό, και μόλις αυτό ενσωματωθεί συνεχίζουμε με το αλέυρι. 1.Τελευταία ρίχνουμε στο μίξερ το τριμμένο καρότο, τα χοντοκομμένα καρύδια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα.
    5. Αφήνουμε τη ζύμη μας για μισή ώρα περίπου στο ψυγείο, για να μπορέσουμε να πλάσουμε τα cookies μας.
    6. Πλάθουμε μπάλες 65γρ και τις τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Η συγκεκριμένη ποσότητα βγάζει 9 μπισκότα.
    7. Πατάμε με το χέρι μας ελαφρά τα μπισκότα μας πριν ψηθούν.
    8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 160˚C για 16΄ περίπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές