ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Mousse καρπούζι
Αν το καρπούζι είναι το πιο αγαπημένο φρούτο του καλοκαιριού, τότε μια ανάλαφρη mousse καρπουζιού είναι το ιδανικό επιδόρπιο για όλο το καλοκαίρι.
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 80γρ. καρπούζι
- 150γρ. λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie
- 1κ.σούπας τυρί κρέμα
- 250γρ. κρέμα γάλακτος
- 2,5γρ. ζελατίνη (1 φύλλο)
- 100γρ. ΙΟΝ σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η mousse είναι πανεύκολη, απλά χρειάζεται να αφήσουμε το μείγμα 24 ώρες στο ψυγείο.
- Ξεκινάμε αλέθοντας το καρπούζι σε ένα μπλέντερ, μέχρι να γίνει χυμός.
- Τοποθετούμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό να μαλακώσει.
- Σε ένα βαθύ μπολ τοποθετούμε την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα μαζί με μια κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα.
- Ζεσταίνουμε τον χυμό καρπούζι και τον προσθέτουμε στο μπολ με την σοκολάτα.
- Στραγγίζουμε καλά την ζελατίνη από τα νερά, την προσθέτουμε στο μείγμα με την σοκολάτα και ενώνουμε με ένα μπλέντερ χειρός. Παράλληλα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με το μπλέντερ.
- Καλύπτουμε τη κρέμα με μια μεμβράνη, η οποία ακουμπάει στην επιφάνια της κρέμας και την αφήνουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Χτυπάμε στο μίξερ το μείγμα της mousse σε γρήγορη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και να σταθεροποιηθεί. Αν θέλουμε να γίνει πιο έντονο το χρώμα της, μπορούμε σε αυτή τη φάση να προσθέτουμε λίγο ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής.
- Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε το σχέδιο της φωτογραφίας, χρησιμοποιούμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και γεμίζουμε τέσσερα ποτήρια. Αν δεν έχουμε κορνέ γεμίζουμε τα ποτήρια με ένα κουτάλι.
- Στο τέλος προσθέτουμε λίγες σταγόνες σοκολάτας και αφήνουμε τα ποτήρια με την mousse καρπουζιού στο ψυγείο για 20΄ να σταθεροποιηθεί.