ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Red velvet cupcakes
Είναι η καλύτερη συνταγή για red velvet και δεν το λεώ μόνο εγώ αλλά και όλοι όσοι έχετε δοκιμάσει την συνταγή μου για την τούρτα red velvet.
- Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Κέικ
- 130γρ βούτυρο 82% λιπαρά
- 10γρ κακάο σκόνη
- 240γρ ζάχαρη
- βανίλια
- 2 αβγά
- 280γρ αλεύρι μαλακό
- 1κ.γλυκού baking powder
- 1κ.γλυκού μαγειρική σόδα
- Μία πρέζα αλάτι
- 230γρ ξινόγαλα
- 1κ.σούπας λευκο ξύδι
- Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Βουτυρόκρεμα
- 200γρ βούτυρο 82% λιπαρά
- 280γρ άχνη ζάχαρη
- Bανίλια
- 150γρ τυρί κρέμα. Το αφήνουμε 20΄ σε απορροfητικό χαρτί να βγάλει τα υγρά του.
Διακόσμηση
- Βρώσιμη χρυσόσκονη και κόκκινη ζαχαρόπαστα για την διακόσμηση από το Sugar world
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ ζυγίζουμε τα στερεά υλικά μας,δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, το baking, το αλάτι, τη σόδα, τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά.
- Χτυπάμε στο μίξερ, με φτερό σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Όταν αφρατέψει το μείγμα, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά μέχρι να ενωθούν με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
- Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μισό μείγμα από τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε σε αργή ταχύτητα.
- Παράλληλα ρίχνουμε το ξινόγαλα με το ξύδι σιγά–σιγά.
- Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά μας καθώς και το κόκκινο χρώμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε θήκες για cup cakes.
- Η συνταγή βγάζει 14-16 cup cakes. Ψήνουμε στους 170° C στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄-20΄ περίπου.
- Παράλληλα, όσο ψήνονται τα red velvet, ετοιμάζουμε την βουτυρόκρεμα.
- Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του στο μίξερ με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 6-7’, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
- Σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε λίγο λίγο το τυρί κρεμά.
- Ανεβάζουμε ξανά την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
- Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε.
- Όταν κρυώσουν πολύ καλά τα cupcakes,βάζουμε την βουτυρόκρεμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και δημιουργούμε ροζέτες.
- Απο εκεί και πέρα το αφήνω στη φαντασία σας. Μπορείτε να διακοσμήσετε με τρούφα ή βρώσιμη χρυσόσκονη και να φτιάξετε λουλούδια απο ζαχαρόπαστα.
- Τα τριαντάφυλλα που βλέπετε στις φωτογραφίες γίνονται εύκολα με ενα μικρό στρογγυλό κουπάτ ή ενα καπάκι από μπουκάλι νερού. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζαχαρόπαστα και κόβουμε 8-9 πέταλα για το κάθε τριαντάφυλλο. Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε έτοιμα καλούπια για λουλούδια ή ακομα και έτοιμα λουλούδια από ζαχαρόπαστα στο Sugar world.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές