ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Red velvet cupcakes

red-velvet-cupcakes.jpg

Είναι η καλύτερη συνταγή για red velvet και δεν το λεώ μόνο εγώ αλλά και όλοι όσοι έχετε δοκιμάσει την συνταγή μου για την τούρτα red velvet.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 50 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    Cake

    • 130γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 10γρ κακάο σκόνη
    • 240γρ ζάχαρη
    • βανίλια
    • 2 αβγά
    • 280γρ αλεύρι μαλακό
    • 1κ.γλυκού baking powder
    • 1κ.γλυκού μαγειρική σόδα
    • Μία πρέζα αλάτι
    • 230γρ ξινόγαλα
    • 1κ.σούπας λευκο ξύδι
    • Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

    Βουτυρόκρεμα

    • 200γρ βούτυρο 82% λιπαρά
    • 280γρ άχνη ζάχαρη
    • Bανίλια
    • 150γρ τυρί κρέμα. Το αφήνουμε 20΄ σε απορροfητικό χαρτί να βγάλει τα υγρά του.

    Διακόσμηση

    • Βρώσιμη χρυσόσκονη και κόκκινη ζαχαρόπαστα για την διακόσμηση από το Sugar world
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Σε ένα μπολ ζυγίζουμε τα στερεά υλικά μας,δηλαδή το αλεύρι, το κακάο, το baking, το αλάτι, τη σόδα, τη βανίλια. Τα ανακατεύουμε καλά.
    2. Χτυπάμε στο μίξερ, με φτερό σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη.
    3. Όταν αφρατέψει το μείγμα, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά μέχρι να ενωθούν με το βούτυρο και τη ζάχαρη.
    4. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μισό μείγμα από τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε σε αργή ταχύτητα.
    5. Παράλληλα ρίχνουμε το ξινόγαλα με το ξύδι σιγά–σιγά.
    6. Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στέρεα υλικά μας καθώς και το κόκκινο χρώμα.
    7. Αδειάζουμε το μείγμα σε θήκες για cup cakes.
    8. Η συνταγή βγάζει 14-16 cup cakes. Ψήνουμε στους 170° C στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 15΄-20΄ περίπου.
    9. Παράλληλα, όσο ψήνονται τα red velvet, ετοιμάζουμε την βουτυρόκρεμα.
    10. Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του στο μίξερ με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα για 6-7’, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει.
    11. Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
    12. Σε μέτρια ταχύτητα προσθέτουμε λίγο λίγο το τυρί κρεμά.
    13. Ανεβάζουμε ξανά την ταχύτητα του μίξερ και χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
    14. Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα τη χρησιμοποιήσουμε.
    15. Όταν κρυώσουν πολύ καλά τα cupcakes,βάζουμε την βουτυρόκρεμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρό κορνέ και δημιουργούμε ροζέτες.
    16. Απο εκεί και πέρα το αφήνω στη φαντασία σας. Μπορείτε να διακοσμήσετε με τρούφα ή βρώσιμη χρυσόσκονη και να φτιάξετε λουλούδια απο ζαχαρόπαστα.
    17. Τα τριαντάφυλλα που βλέπετε στις φωτογραφίες γίνονται εύκολα με ενα μικρό στρογγυλό κουπάτ ή ενα καπάκι από μπουκάλι νερού. Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζαχαρόπαστα και κόβουμε 8-9 πέταλα για το κάθε τριαντάφυλλο. Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε έτοιμα καλούπια για λουλούδια ή ακομα και έτοιμα λουλούδια από ζαχαρόπαστα στο Sugar world.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές