ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Quiche lorraine

quiche lorraine,.jpg

Μια αλμυρή τάρτα που μπορείτε να εντάξετε στο τραπέζι σας σε όλα τα γεύματά σας, ως ορεκτικό, κυρίως γεύμα ή ακόμα και σνακ. Η Γαλλική Quiche έχει πολλές παραλλαγές, οπότε μπορείτε κι εσείς να πειραματιστείτε χωρίς φόβο!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Ζύμη

    • 70γρ βούτυρο 82% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
    • 170γρ αλεύρι μαλακό
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 70γρ νερό φίλτρου Brita

    Γέμιση

    • 200γρ μπέικον ψιλοκομμένο και ψημένο σε αντικολλητικό τηγάνι
    • 150γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
    • 150 γρ γραβιέρα τριμμένη
    • 100γρ τυρί έμμενταλ τριμμένο

    Κρέμα για τη γέμιση

    • 200γρ κρεμα γάλακτος
    • 200γρ γάλα
    • 2 αβγά
    • πιπέρι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με την προετοιμασία της ζύμη μας, διαλύοντας το αλάτι μέσα στο νερό.
    2. Έπειτα, τοποθετούμε το βούτυρο και το αλεύρι στο μίξερ και τα ανακατεύουμε με το φτερό σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αποκτήσουν μια αμμώδη υφή.
    3. Προσθέτουμε το νερό μέσα στο μίξερ και ζυμώνουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα. Τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» στο ψυγείο για μισή ώρα.
    4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο, τοποθετώντας την ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες για να μην κολλάει. Φορμάρουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα 26εκ. διάμετρο και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να «σταθεί» καλά πριν την ψήσουμε.
    5. Κόβουμε με ένα μαχαίρι σεφ το μπέικον με το ζαμπόν σε κυβάκια. Τα ψήνουμε σε ένα αντικολλητικο τηγάνι και τα αφήνουμε 20΄να κρυώσουν.
    6. Κρατάμε κατά μέρος 50γρ από το μείγμα των τυριών και τοποθετούμε τα υπόλοιπα τυριά και αλλαντικά μέσα στην τάρτα.
    7. Ακόμη, σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός όλα τα υλικά της κρέμας: κρέμα γάλακτος, γάλα, κρόκοι και πιπέρι.
    8. Γεμίζουμε την τάρτα μας μέχρι επάνω με το μείγμα της κρέμας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στον αέρα και κάτω αντίσταση στους 180˚C για 40΄περιπου.
    9. Περίπου 5΄πριν το τέλος, ανοίγουμε τον φούρνο και προσθέτουμε από πάνω τα 50γρ από το μείγμα των τυριών που έχουμε κρατήσει στην άκρη, ώστε η quiche lorraine μας να αποκτήσει χρυσαφένια και τραγανή κρούστα.
    10. Στην Casamania θα βρέιτε σκεύη και εργαλεία για την κουζίνα σας σε εξαιρετική ποιότητα.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές