ΣΥΝΤΑΓΈΣ

New york lemon cheesecake

New-york-lemon-cheesecake..jpg

Η κλασσική συνταγή του αγαπημένου μας New york cheesecake με γεύση και άρωμα λεμονιού.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 100 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    Βάση

    • 250γρ μπισκότα
    • 20γρ καστανή ζάχαρη
    • 70γρ βούτυρο λιωμένο

    Κρέμα Cheesecake

    • 900γρ τυρί κρέμα
    • 230γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    • Ξύσμα από δυο λεμόνια
    • 40γρ αλεύρι
    • 4 αβγά
    • 1 κρόκο αβγού
    • 50γρ χυμός λεμονιού

    Μαρμελάδα λεμόνι

  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με τη βάση για το cheesecake. Αρχικά, θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, ώσπου να γίνουν σκόνη και τα ενώνουμε με το λιωμένο βούτυρο και την καστανή ζάχαρη.
    2. Έπειτα, απλώνουμε το μείγμα της βάσης σε μια στρογγυλή φόρμα 22εκ. την οποία έχουμε καλύψει περιμετρικά με αντικολλητικό χαρτί και το ψήνουμε στους 170˚C για 10΄περίπου.
    3. Εν τω μεταξύ, κατά τη διάρκεια του χρόνου που χρειάζεται για να κρυώσει η βάση μας, ετοιμάζουμε την κρέμα.
    4. Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το αλεύρι για 5΄.
    5. Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά, τους κρόκους, τον χυμό λεμονιού κι αφού ολοκληρώσουμε με αυτά, συνεχίζουμε να χτυπάμε για λίγο ακόμα το μείγμα μας.
    6. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην βάση του cheesecake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100˚C για 90΄ περιπου.
    7. Το αφήνουμε να κρυώσει και, τέλος, καλύπτουμε το γλυκό μας, απλώνοντας μια λεπτή στρώση μαρμελάδας λεμονιού.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές