ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρέμα με μαστίχα Χίου

ΚΡΕΜΑ-ΜΕ-ΜΑΣΤΙΧΑ-ΧΙΟΥ.jpg

Βελούδινη κρέμα με άρωμα μαστίχας Χίου. Πρόκειται για ένα γρήγορο στην παρασκευή κι ελαφρύ στη γεύση γλύκισμα. Η μαστίχα το κάνει ιδανική επιλογή για το κλείσιμο ενός γεύματος χάρη στη χωνευτική αλλά και θεραπευτική της δράση.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 500γρ γάλα
    • 100γρ γάλα
    • 70γρ κορν φλάουρ
    • 120γρ ζάχαρη
    • 40γρ βούτυρο
    • 1/2 κ.γλυκού μαστίχα Χίου σπασμένη
    • Σπασμένα φιστίκια Αιγίνης για διακόσμηση
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Είναι η κρέμα των παιδικών μας χρόνων, η πιο εύκολη διαδικασία για να φτιάξουμε τσο σπίτι μας μια ζεστή κρέμα.
    2. Βάζουμε τα 500γρ γάλα μαζί με την μαστίχα σε μια κατσαρόλα ,λίγο πριν βράσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά , σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη μισή ώραγια να βγάλει η μαστίχα το άρωμα της.
    3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το κορν φλαουρ με τα 100γρ γάλα.
    4. Σουρώνουμε το γάλα που έχει την μαστίχα. Το βάζουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το βούτυρο.
    5. Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται καλά (πριν βράσει) ρίχνουμε μέσα το γάλα με το κορν φλαουρ και ξανακατεβούμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
    6. Σερβίρουμε σε μπολάκια και διακοσμούμε με σπασμένα φιστίκια Αιγίνης.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές