ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Κρέμα με μαστίχα Χίου
Βελούδινη κρέμα με άρωμα μαστίχας Χίου. Πρόκειται για ένα γρήγορο στην παρασκευή κι ελαφρύ στη γεύση γλύκισμα. Η μαστίχα το κάνει ιδανική επιλογή για το κλείσιμο ενός γεύματος χάρη στη χωνευτική αλλά και θεραπευτική της δράση.
- Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 500γρ γάλα
- 100γρ γάλα
- 70γρ κορν φλάουρ
- 120γρ ζάχαρη
- 40γρ βούτυρο
- 1/2 κ.γλυκού μαστίχα Χίου σπασμένη
- Σπασμένα φιστίκια Αιγίνης για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Είναι πολύ εύκολη και γνωστή η διαδικασία. Βάζουμε τα 500γρ γάλα μαζί με την μαστίχα σε μια κατσαρόλα ,λίγο πριν βράσει αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά , σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη μισή ώραγια να βγάλει η μαστίχα το άρωμα της.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά το κορν φλαουρ με τα 100γρ γάλα.
- Σουρώνουμε το γάλα που έχει την μαστίχα. Το βάζουμε σε μια καθαρή κατσαρόλα και προσθέτουμε την ζάχαρη και το βούτυρο.
- Όταν αρχίσει να ζεσταίνεται καλά (πριν βράσει) ρίχνουμε μέσα το γάλα με το κορν φλαουρ και ξανακατεβούμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.
- Σερβίρουμε σε μπολάκια και διακοσμούμε με σπασμένα φιστίκια Αιγίνης.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές