ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σιμιγδαλενιος χαλβάς με βύσσινο

χαλβάς-με-βύσσινο.jpg

Παραδοσιακός και αγαπημένος σιμιγδαλένιος χαλβάς: το δημοφιλές γλυκό της Σαρακοστής και η γρήγορη επιλογή για τις ξαφνικές υπογλυκαιμίες του Σαββατοκύριακου. Σε αυτή την εκδοχή ανανεώνεται χάρη σε ένα άλλο αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό, το γλυκό του κουταλιού βύσσινο.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    • 80γρ λάδι
    • 170γρ σιμιγδάλι χοντρό
    • 70γρ κουκουνάρι
    • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

    Σιρόπι

    • 380γρ νερό
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 240γρ ζάχαρη
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 2 ξυλάκια κανέλας
    • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε με την προετοιμασία του σιροπιού. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τα ξυλάκια κανέλας και το ξύσμα πορτοκαλιού και βράζουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι.
    2. Σε μια άλλη, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να καβουρδιστεί καλά. Προσθέτουμε το κουκουνάρι προς το τέλος για να μην καεί.
    3. Αποσύρουμε από τη φωτιά το σιμιγδάλι και ξεκινάμε να ρίχνουμε σε 2-3 στάδια το σιρόπι χωρίς τις φλούδες και την κανέλα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ/ΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΧΑΛΒΑ «ΠΕΤΑΓΕΤΑΙ» ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΟΥΜΕ!
    4. Όταν προσθέσουμε όλο το σιρόπι, τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα πίσω στη φωτιά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά, ώστε να εξατμιστεί η υγρασία και να «δέσει» το μείγμα του χαλβά.
    5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μεγάλη φόρμα για κέικ και το αφήνουμε 1-2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να κρυώσει.
    6. Αναποδογυρίζουμε τον χαλβά σε μια πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το γλυκό βύσσινο.
    7. Αν επιθυμούμε, μπορούμε να αναποδογυρίσουμε τον χαλβά σε ένα απορροφητικό χαρτί για 10΄, πριν τον μεταφέρουμε στην πιατέλα. Με αυτό τον τρόπο απομακρύνουμε την περίσσεια λαδιού κι έτσι ο χαλβάς αποκτά καλύτερη υφή, ενώ γίνεται πιο ελαφρύς.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές