ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Financier πορτοκάλι με φουντούκια

financier-πορτοκάλι.jpg

Μικρά γαλλικά γλυκά με πούδρα αμυγδάλου, στην πιο αγαπημένη μου εκδοχή!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 12 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 100γρ. βούτυρο noisette
    • 180γρ. άχνη
    • 60γρ. πούδρα αμυγδάλου
    • 70γρ. αλεύρι μαλακό
    • 2γρ. baking
    • Μια πρέζα αλάτι
    • 180γρ. ασπράδι αβγού
    • Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    • 150γρ. φουντούκια σπασμένα για διακόσμηση
    • 200γρ μαρμελάδα πορτοκάλι
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε πρώτα ετοιμάζοντας το βούτυρο noisette.
    2. Κόβουμε σε κομμάτια λίγο παραπάνω βούτυρο απο όσο χρειαζόμαστε, τα τοποθετούμε σε κατσαρολάκι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
    3. Όταν περάσει το στάδιο όπου το βούτυρο έχει λιώσει. Παρατηρούμε ότι τα λευκά κατάλοιπα του βουτύρου αρχίζουν να καραμελώνουν, να παίρνει το βούτυρο ένα σκούρο χρώμα και άρωμα φουντουκιού.
    4. Περνάμε το βούτυρο από ένα σουρωτήρι, το ζυγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
    5. Αρχικά, ενώνουμε στο μίξερ με το σύρμα, την άχνη, το αλεύρι, την πούδρα αμυγδάλου, το baking και ανακατεύουμε καλά.
    6. Έπειτα, χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε τα ασπράδια.
    7. Ανεβάζουμε ταχύτητα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    8. Στο τέλος, χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε το βούτυρο noisette.
    9. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 24 ώρες, σκεπασμένο με μεμβράνη, η οποία φροντίζουμε να εφάπτεται στην επιφάνεια της ζύμης.
    10. Όταν είναι έτοιμο, γεμίζουμε τις φόρμες μας με το μείγμα και προσθέτουμε μερικά φουντούκια από πάνω.
    11. Ψήνουμε στους 170˚C στον αέρα για 12΄ περιπου.
    12. Ενώ ψήνονται τα financier, ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι με 10% νερό και την αφήνουμε στην άκρη.
    13. Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν για να μπορέσουμε να τα ξεφορμάρουμε.
    14. Mε τη βοήθεια ενός πινέλου περνάμε τα financier με την επικάλυψη μαρμελάδας πορτοκάλι.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές