ΣΥΝΤΑΓΈΣ

Cookies με nutella

nutella-cookies-1.jpg

Αυτή είναι μία συνταγή, που δεν  θα σταματήσετε να φτιάχνετε. Τα κλασικά soft cookies που όλοι λατρεύουμε με γέμιση nutella, που τα απογειώνει!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 11 λεπτά
  • ΥΛΙΚΆ

    • 100γρ. βούτυρο
    • 80γρ. άχνη ζάχαρη
    • 2 αβγά
    • 250γρ. αλεύρι μαλακό
    • 1 1/2 κ.γ baking powder
    • 200γρ. σταγόνες σοκολάτας
    • Βανίλια
    • 400γρ. Nutella
  • ΕΚΤΈΛΕΣΗ

    1. Στην αρχή, γεμίζουμε μικρές θήκες με nutella και τις παγώνουμε στη κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον. Αν δεν έχετε θήκες, μπορείτε να φτιάξετε μπαλάκια, να τα τοποθετήσετε πάνω σε μια λαδόκολλα και να τα παγώσετε. Είναι σημαντικό η nutella να παγώσει πολύ καλά για να μπορέσουμε να την τοποθετήσουμε στο κέντρο του μπισκότου.
    2. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking και τη βανίλια.
    3. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και την άχνη για 5΄περιπου.
    4. Προσθέτουμε ένα –ένα τα αβγά.
    5. Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το baking και τη βανίλια.
    6. Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 20’.
    7. Έπειτα, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 55 γραμμ. και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο. Είναι σημαντικό να σφίξει καλά η ζύμη, ώστε να μπορούμε να τη δουλέψουμε.
    8. Τέλος, τοποθετούμε τη nutella στο κέντρο του κάθε μπισκότου και κλείνουμε καλά τη ζύμη περιμετρικά.
    9. Σε αυτή τη φάση μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα στη κατάψυξη και να βγάζετε κάθε φορά την ποσότητα που θέλετε να ψήσετε και να καταναλώσετε.
    10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 160˚ C για 11΄ περιπου.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές