ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Cookies με nutella
Αυτή είναι μία συνταγή, που δεν θα σταματήσετε να φτιάχνετε. Τα κλασικά soft cookies που όλοι λατρεύουμε με γέμιση nutella, που τα απογειώνει!
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος ψησίματος: 11 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
- 100γρ. βούτυρο
- 80γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 αβγά
- 250γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 1/2 κ.γ baking powder
- 200γρ. σταγόνες σοκολάτας
- Βανίλια
- 400γρ. Nutella
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στην αρχή, γεμίζουμε μικρές θήκες με nutella και τις παγώνουμε στη κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον. Αν δεν έχετε θήκες, μπορείτε να φτιάξετε μπαλάκια, να τα τοποθετήσετε πάνω σε μια λαδόκολλα και να τα παγώσετε. Είναι σημαντικό η nutella να παγώσει πολύ καλά για να μπορέσουμε να την τοποθετήσουμε στο κέντρο του μπισκότου.
- Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking και τη βανίλια.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο και την άχνη για 5΄περιπου.
- Προσθέτουμε ένα –ένα τα αβγά.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το baking και τη βανίλια.
- Όταν το ζυμάρι μας είναι έτοιμο, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 20’.
- Έπειτα, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 55 γραμμ. και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο. Είναι σημαντικό να σφίξει καλά η ζύμη, ώστε να μπορούμε να τη δουλέψουμε.
- Τέλος, τοποθετούμε τη nutella στο κέντρο του κάθε μπισκότου και κλείνουμε καλά τη ζύμη περιμετρικά.
- Σε αυτή τη φάση μπορείτε να αποθηκεύσετε τα μπισκότα στη κατάψυξη και να βγάζετε κάθε φορά την ποσότητα που θέλετε να ψήσετε και να καταναλώσετε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα στους 160˚ C για 11΄ περιπου.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές