ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπαβαρουάζ σοκολάτας

μπαβαρουάζ σοκολάτα.jpg

Μια κλασσική και τόσο απλή mousse σοκολάτας σερβιρισμένη σε ποτήρι, στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Mousse σοκολάτα

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε την συνταγή μας τοποθετώντας τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μαλακώσει.
    2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση.
    3. Δίπλα στην κατσαρόλα, μέσα σε ένα μπολ, έχουμε τοποθετήσει τους κρόκους.
    4. Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει, σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε το μισό μείγμα μέσα στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να ενωθεί το μείγμα.
    5. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε ξανά το μείγμα με τους κρόκους μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι η κρέμα να φτάσει τους 80˚C.
    6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ.
    7. Στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτουμε μέσα στην κρέμα μαζί με την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
    8. Αφήνουμε για λίγο το μείγμα της σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του
    9. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή).
    10. Προσθέτουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας, σε δύο δώσεις μέσα στη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μαρίζ.
    11. Σερβίρουμε σε 4-5 ποτήρια και διακοσμούμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
    12. Αφήνουμε την μπαβαρουάζ για μια ώρα στο ψυγείο, να κρυώσει, πριν την σερβίρουμε.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές