ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Μπαβαρουάζ σοκολάτας
Μια κλασσική και τόσο απλή mousse σοκολάτας σερβιρισμένη σε ποτήρι, στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ
Mousse σοκολάτα
- 5γρ ζελατίνη (2 φύλλα)
- 130γρ γάλα
- 30γρ ζάχαρη
- 2 κρόκοι αβγών
- 200γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie ψιλοκομμένη
- 220γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά
- 50γρ σοκολάτα κουβερτούρα ΙΟΝ Patisserie για διακόσμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ξεκινάμε την συνταγή μας τοποθετώντας τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μαλακώσει.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση.
- Δίπλα στην κατσαρόλα, μέσα σε ένα μπολ, έχουμε τοποθετήσει τους κρόκους.
- Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει, σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε το μισό μείγμα μέσα στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να ενωθεί το μείγμα.
- Στη συνέχεια, μεταφέρουμε ξανά το μείγμα με τους κρόκους μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι η κρέμα να φτάσει τους 80˚C.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ.
- Στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτουμε μέσα στην κρέμα μαζί με την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός.
- Αφήνουμε για λίγο το μείγμα της σοκολάτας σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του
- Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί (όχι πολύ σφιχτή).
- Προσθέτουμε το μισό μείγμα της σοκολάτας, σε δύο δώσεις μέσα στη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μαρίζ.
- Σερβίρουμε σε 4-5 ποτήρια και διακοσμούμε με λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
- Αφήνουμε την μπαβαρουάζ για μια ώρα στο ψυγείο, να κρυώσει, πριν την σερβίρουμε.
Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές