ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Mousse σοκολάτα

mousse-choco.jpg

Μια κλασσική και τόσο απλή mousse σοκολάτας σερβιρισμένη σε ποτήρι, στην οποία κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

  • Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ

    Mousse σοκολάτα

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    1. Ξεκινάμε τοποθετώντας τη ζελατίνη σε κρύο νερό για να μαλακώσει.
    2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και τη ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση.
    3. Δίπλα στην κατσαρόλα, μέσα σε ένα μπολ, έχουμε τοποθετήσει τους κρόκους.
    4. Μόλις το γάλα αρχίσει να βράζει, σβήνουμε τη φωτιά και μεταφέρουμε το μισό μείγμα μέσα στο μπολ με τους κρόκους. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ώστε να ενωθεί το μείγμα.
    5. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε ξανά το μείγμα με τους κρόκους μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι η κρέμα να φτάσει τους 80˚C.
    6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ.
    7. Στραγγίζουμε καλά τη ζελατίνη και την προσθέτουμε μέσα στην κρέμα μαζί με την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με ένα μπλέντερ χειρός. Αφήνουμε λίγο κατά μέρος το μείγμα, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του, ώστε να το ενώσουμε με την σαντιγί.
    8. Παράλληλα, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί με υφή όχι πολύ σφιχτή.
    9. Τέλος, προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα σε δυο δόσεις μέσα στη σαντιγί και ενώνουμε με απαλές κινήσεις, από κάτω προς τα επάνω, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μαρίζ.
  • Ανακαλύψτε παρόμοιες συνταγές